En 4-felts motorvei gjennom et naturreservat er "voldtekt"

E6: Hva gikk galt da kommunestyret vedtok ny E6 i en ny trasè gjennom Lågendeltaet naturreservat, spør Lågendeltaets venner.

E6: Hva gikk galt da kommunestyret vedtok ny E6 i en ny trasè gjennom Lågendeltaet naturreservat, spør Lågendeltaets venner. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Lågendeltaets venner inviterer til folkemøte torsdag 22. oktober på Litteraturhuset, biblioteket på Lillehammer. Hva gikk galt da kommunestyret vedtok ny E6 i en ny trasè gjennom Lågendeltaet naturreservat?

Reservatet er beskyttet ved lov der forskriften forbyr bygging av vei gjennom verneområdet. Seks kommunestyrerepresentanter fra MDG, Rødt og Sp klaget, men klagen ble avvist av fylkesmannen. Begrunnelsen var at vedtaket var gjort på lovlig måte av kommunestyret som er kommunens høyeste organ. At vedtaket ble gjort mot vernebestemmelsene, ble forsvart med at dispensasjon må gis før veien kan bygges.

Det blir som i ”bakvendtland”. Veien kan vedtas og prosjekteres før tillatelse er gitt. Er det dette som kalles ”bondefangeri” ?

En 4-felts motorvei i 110 km i timen gjennom et naturreservat er "voldtekt". At det allerede går veier gjennom reservatet er ingen unnskyldning – tvert om. Mer vei gjør vondt verre!

Vi mener løsningen er å bruke den veien vi har. Vi må kunne godta at det tar noen minutter ekstra forbi Lillehammer. Et vern er et vern - noe annet er juks og lureri!

Torbjørn Dahl, leder, Lågendeltaets venner, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken