En stemme for klima og miljø

Utsikt mot Tretten

Utsikt mot Tretten Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
En av vår tids største utfordringer er å ta vare på klimaet og miljøet rundt oss. Vi må ta vare på mangfoldet i naturen fordi det er livsgrunnlaget vårt og fordi det har en verdi i seg selv. Klimaforandringene vil også forsterke den urettferdige fordelingen mellom den fattige og rike delen av verden. Dette er utfordringer vi må ta på alvor og som er avgjørende for generasjonene etter oss.

Det deles mange gode ord på Facebook i valgkampen, slik som Øyer Høyres «alle høyrekommuner skal ha en klimaplan». Ser man på valgprogrammet derimot, finner man ikke et eneste ord om klima og miljø. Vi oppfordrer derfor velgerne til å lese godt igjennom det de ulike partiene skriver på dette området. Det er oppsiktsvekkende nok kun to partier som nevner dette i sine programmer.

Kommunen må være offensiv i sin miljøpolitikk. Derfor peker Øyer SV på to hovedprioriteringer for den kommende perioden. Én er å utarbeide en offensiv klimaplan med konkrete tiltak for kommunen. Dagens klimaplan er fra 2007 og er lite konkret på hva som må gjøres. En ny plan må være forpliktende og tiltaksrettet inn mot alle sektorer i kommunen, som oppvarming og energibruk, offentlig og privat transport, bygg og anlegg, og næringslivet.

Dette innebærer selvsagt også at de indre fjellområder skjermes for utbygging. I tillegg ønsker vi å tilrettelegge friluftsarealer i nærområdene slik at innbyggerne har glede og ser viktigheten av naturen – også i hverdagen.

Det bør etableres en sammenhengende gang- og sykkelveg langs Lågen mellom Tingberg og Navet, med tilkomst fra Trodal-feltet.

Niklas Aas Skovdahl, 2. kandidat for Øyer SV, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags