Et E6-steg i riktig retning

KREVENDE: Ordfører Arne Fossmo kan glede seg over at Staten har samlet seg om felles løsning for E6.

KREVENDE: Ordfører Arne Fossmo kan glede seg over at Staten har samlet seg om felles løsning for E6.

DEL

GD MENER

En ny milepæl er nådd i utviklingen av en utbedret E6-strekning i vårt distrikt. En av to vanskelige knuter i Ringebu er det funnet løsning på. Alle aktuelle parter er enige om traseen for strekningen mellom Åttekanten utenfor Fåvang nordover til Kleivberga.

Den valgte traseen sparer mye landbruksjord. Et viktig vassdragsmiljø er også langt på veg ivaretatt. Og viktig for hele det videre arbeidet er det at løsningene nå er på plass uten innsigelser.

Nok en gang har Sigurd Tremoen hos Fylkesmannen vært i ilden som mekler. Et Innlandets svar på Riksmekler-instituttet. Med den forskjell at det er Statens mangehodede ansvarsområder som i mange år har slitt med å komme fram til enighet. Dette er ikke Staten på sitt beste.

Tida er inne til at Regjeringen forserer innsatsen med å få fram en endelig E6-løsning

Det har vært krevende å være Ringebu kommune. For hvem på Statens side skal man godblunke til når det er uforutsigbart hva som kan bli mulig løsning. Ordfører Arne Fossmo fortjener sin del av honnøren for at det nå foreligger et endelig resultat.

Fortsatt er det en uavklart løsning for E6 forbi Vålebrua. Den parsellen må også på plass før Nye Veier setter i gang en samlet utbygging. Med en viktig løsning nord for Fåvang bør trykket og prestisjen øke for å få ryddet vekk gjenstående uenighet. Kan hende bør Nye Veier selv komme sterkere på banen med anbefalt løsning.

E6-debatten i Ringebu har pågått i mange nok år nå. Staten må nok en gang på banen og bli enig med seg selv. Og hva er det man egentlig venter på? Hva er det som ikke er belyst som tidligere er eltet og knadd mange ganger?

E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen er begrunnet med nasjonale hensyn. Regionalt er det mange gode grunner for å forbedre dagens E6. Men nå er tida inne til at Regjeringen forserer innsatsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags