Feilslått prioritering i Oppland fylkeskommune

Av
DEL

Leserinnlegg
Det er ugreit å lese om Fylkeskommunens bruk av midler under bokmessa i Frankfurt. Det er ikke mulig å forsvare at 31 ansatte og politikere drar på bokmessa på det offentliges regning. De positive effektene av Oppland fylkeskommunes deltakelse på bokmessa som ramses opp, tør jeg påstå i liten grad har sammenheng med antallet som reiste på tur.

Oppland fylkeskommune har i mange år bidratt med 100 000 kr årlig til et utvekslingsprosjekt mellom ungdom fra Lillehammer og Mostar i Bosnia. Prosjektet har blitt tilrettelagt av Nansen Fredssenter.

I vår hadde jeg besøk av to bosniske lærere som deltok. De fortalte hvor viktig dette prosjektet var for ungdom i forsoningsprosessen mellom de ulike folkegruppene i Mostar. Lokal norsk ungdom fikk på sin side et unikt innblikk i utfordringer knyttet etniske motsetninger og konsekvenser av krig.

Mye ble oppnådd med lite midler. Men nå var det slutt. Det var ikke lenger vilje blant administrasjon og politikere i Oppland fylkekommune til å bevilge penger til dette formålet.

Begge prosjektene handler om kulturutveksling. Nå skjønner jeg hvor pengene tok vegen. Sett i lys av hvordan Oppland fylkeskommune fyller reisekassa og drar på tur til Frankfurt blir jeg rett og slett skamfull. Hvor er det blitt av gangsynet?

Tor Kolden, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags