Flere hatter?

- Ulf Holberg og hans samarbeidspartnere i Lillehammer Tverrpolitiske forum bruker mye ressurser for å få Ap ut av ordførermakta i Lillehammer, skriver Knut Arne Vassdokken.

- Ulf Holberg og hans samarbeidspartnere i Lillehammer Tverrpolitiske forum bruker mye ressurser for å få Ap ut av ordførermakta i Lillehammer, skriver Knut Arne Vassdokken.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
I et leserinnlegg i GD 6. august kritiserer Ulf Holberg undertegnede for å ha flere roller. Jeg er leder for LO i Sør-Gudbrandsdal og listekandidat for Arbeiderpartiet. Det som er oppsiktsvekkende mener jeg. er at samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og LO kommer som en overraskelse på Holberg. Samarbeidet er av historisk gammel dato. og utgjør til opplysning arbeiderbevegelsen i Norges historie. Ja, Arbeiderpartiet er forkjempere for arbeidernes rettigheter, – det er et politisk standpunkt om en mener dette er viktig eller ikke.

LO i Sør-Gudbrandsdal består av 34 fagforeninger tilsluttet ulike LO forbund både i privat og offentlig sektor i Lillehammer, Gausdal og Øyer. Disse fagforeningene har omkring 4.500 yrkesaktive medlemmer, i tillegg kommer studenter og pensjonister. Når jeg uttaler meg som LO-leder, uttaler jeg meg på vegne av de disse. For å forsvare deres synspunkter er det naturlige politiske valget for meg Arbeiderpartiet.

Holberg og hans samarbeidspartnere i Lillehammer Tverrpolitiske forum bruker mye ressurser for å få Ap ut av ordførermakta i Lillehammer. Tydeligvis er personkritikk en del av strategien. Jeg mener et slikt fellesskap bør ha ryggrad nok til å tilkjennegi sin agenda. LO og Arbeiderpartiet er meget åpne om sitt samarbeid.

LO i Sør-Gudbrandsdal har stått i front og jobbet aktivt opp mot Ap, SV, Rødt og Venstre for å få nytt innkjøpsreglement i kommunen. Starten på denne prosessen var en interpellasjon fra Ap-representanten i kommunestyret, Svein Grandalen. Han er også ansatt i Fellesforbundet. Innkjøpsreglementet ble vedtatt, slik LO ønsket det, i kommunestyret i juni.

Å ha tillitsvalgte som representanter i kommunestyre er en styrke. At LO-ledere også er aktive politiker er ikke noe nytt. Det er det en lang linje av ledere som har vært det før meg. Jeg kan linjen tilbake til tidlig 1990- tallet. Samtlige var eller hadde vært aktive politikere for partier på venstresiden samtidig eller i forkant av at de var leder av LOs lokalorganisasjon. Dette er hele poenget med LOs lokalorganisasjon. Et politisk ledd for å få satt makt bak fagforeningenes felles politikk.

Lillehammer Arbeiderparti går i år til valg med en liste på 46 navn. Av disse er det 14 personer som er eller har vært tillitsvalgte eller ansatte i fagbevegelsen. Dette er veldig bra. Det betyr at fagforeningene får viktige stemmer inn i vårt kommunestyre og er med i utviklingen av vår kommune.

I mange land i Europa har høyresiden klart å kjøre kiler inn mellom den faglige og politiske Arbeiderbevegelsen. Dette fører til mer polariserte samfunn, med økt ulikhet og mer forskjeller. Vi må passe oss vel for at de borgerlige skal klare det her til lands også. Er leserinnlegget egentlig nok et forsøk på å henge ut Arbeiderpartiet? Samarbeidet kan som sagt ikke komme som noen stor overraskelse.

Jeg er stolt av at Lillehammer Arbeiderparti ville ha meg blant de uthevede på listen til høstens valg. Som leder av LO i Sør-Gudbrandsdal kommer jeg til å fortsette å heve stemmen i tida framover for å angripe høyresiden som ønsker en annen utvikling av samfunnet enn den fagbevegelsen vil.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags