Følg med på hva som foregår på gutte- eller jenterommet!

Av
DEL

leserinnlegg 
I disse covid-19-tider, er det mange bekymringer om hvordan framtiden vil bli. Det er det vanskelig å spå noe om.
Det man kanskje har lett for å glemme, er hverdagen. Hva er det tenåringen driver med på gutte- eller jenterommet?

Kjedsomheten er sikkert påtrengende hos mange unge i disse tider. Omgang med venner er forhåpentligvis begrenset. Jeg skriver «forhåpentligvis», fordi det er viktig med begrensninger for å hindre spredning av covid-19-viruset.

Selv om det er 8 år siden jeg gikk over i pensjonistenes rekker, er jeg fortsatt opptatt av å forhindre at unge mennesker ødelegger sin fremtid og helse med å eksperimentere med rusmidler. Foreldre og foresatte er en viktig faktor i dette arbeidet.

I disse covid-19-tider bør foreldre og foresatte være ekstra på vakt. Det er ikke slik at narkotikamarkedet er tørrlagt p.g.a. karantenebestemmelsene og stengte grenser. Dessverre er det slik at handel på snapchat florerer som aldri før. Jeg får ofte henvendelser fra foreldre og ungdommer som forteller meg at unge bestiller narkotiske stoffer på internett eller sosiale nettsteder og får levert styggedommen i postkassen.

Mitt råd til dere foreldre er: BRY DEG! Følg med på hva som foregår på gutte- eller jenterommet! Følg med på hva som kommer i postkassen. Følg med på hvem som kommer på besøk!

Dersom noe «mistenkelig» skulle oppdages, søk råd og veiledning. Det viktigste er å få de håpefulle unge til å innse at det er en grunn for at narkotika er ulovlig! Ikke minst det helsemessige aspekter! Jeg håper dette fortsatt er aktuelt, framfor å straffe misbrukere i en tidlig fase!

Hallgeir Larsen, barnetalsperson i Nord-Fron, pensjonert polititjenestemann

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags