Forslag om fremtidig verdenscuprenn på Lillehammer må sendes tilbake

Av
DEL

leserinnlegg
Kommunedirektøren i Lillehammer foreslår at Lillehammer Olympiapark AS, et heleid selskap av kommunen, tar ansvaret for arrangementene WC Nordisk og Raw Air (gGD 12.2). Dette bryter dermed med vedtaket i kommunestyret fra februar i fjor. Det er også stikk i strid med hva ordfører Ingunn Trosholmen uttalte til GD i september i fjor. Der slo hun fast at det var: "...uaktuelt at det offentlige skal fortsette å finansiere verdenscup arrangementene ... jeg kommer til å utfordre næringslivet og næringsaktører til å bli med i et spleiselag, en fellesgodefinansiering. De som tjener på verdenscupen må bidra økonomisk" (GD 2.9).
Hvordan kan en kommunedirektør forsøke å stagge politiske vedtak og signaler på denne måten? Å gå åpent ut mot de folkevalgte på denne måten? Hvis ikke saken allerede er avklart med ordføreren på bakrommet, da? I så fall snakker ordføreren med to tunger. Det har jeg vanskelig for å tro.

En ordfører vet meget vel at den lever av tillit og troverdighet i befolkningen. Og det aller verste en politiker kan gjøre, er å ha en omtrentlig omgang med sannheten. Så her er det åpenbart at det er noe som skurrer.
I slutten av februar skal saken opp i formannskapet, deretter til kommunestyret. For meg finnes det ingen annen logisk utgang på saken enn at den sendes tilbake til kommunedirektøren. Alt annet vil være ødeleggende for tilliten til politikerne.

Ulf Holberg, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags