Fortetting fører til utemmet aktivitet

BYUTVIKLING: Fortetting i et miljøperspektiv har tydeligvis utløst en litt uhemmet og utemmet aktivitet hos myndigheter og utbyggere.

BYUTVIKLING: Fortetting i et miljøperspektiv har tydeligvis utløst en litt uhemmet og utemmet aktivitet hos myndigheter og utbyggere. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Fortetting er tydeligvis hva som gjelder akkurat nå. Og det er sikkert mange gode bærekraft argumenter for sentralisering til mer kompakte miljøer. Hvor kollektivtransport lettere kan etableres og tilbud forsvares økonomisk.

Men det bør ikke skje på autopilot. Det er viktig å tenke hver ting på sin plass, som det het i en bok om Albert Åberg. Putter man is i kjøleskapet blir det sølete.

Fortetting i et miljøperspektiv har tydeligvis utløst en litt uhemmet og utemmet aktivitet hos myndigheter og utbyggere. At utbyggere gjerne vil opp i høyde og tilby utsikt, samtidig som man maksimerer profitt, er jo ikke overraskende. At seriøse arkitekter vil være med på laget, uten å fremme faget, er problematisk.

Bærekraft er blitt et ord vi helst bruker. Nå bidrar det også til uhemmet vekst. Vårt land endrer seg. Alt blir likt ... slik vi så amerikansk suburbia gjennom Donald Duck.

Tor Ødegården, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags