Hent hjem norske barn fra Syria

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Vi må ta vare på alle norske barn. Når norske barn er i en situasjon hvor de påføres fysiske og psykiske traumer i interneringsleire i Syria, må disse barna hentes hjem til Norge og ivaretas her.

Advokatforeningen, flere leger, 17 tidligere statsråder, Redd barna, Røde kors, flere musikk- og kulturpersonligheter og flere med har krevd at myndighetene sørger for å gjøre det som er mulig for å bringe norske barn og de av deres mødre som ber om hjelp, hjem til Norge. Kravet er viktig, alle vi andre som mener det samme må nå også si ifra.

Vi kan ikke under henvisning til påstander om juridiske avklaringer og sikkerhetsspørsmål akseptere at den norske stat ikke
gjør det den kan for at barn som er norske statsborgere eller har krav på dette, får oppfylt sine grunnleggende rettigheter.

Vi kan ikke ha et samfunn hvor vi lar barn lide for sine foreldres synder.

Også mødrene må hentes hjem, har de begått krigsforbrytelser eller gjort seg skyldig andre straffbare forhold må dette forfølges her. Det er ikke rett å la de som forsøker å bygge opp et nytt og bedre samfunn i de krigsherjede områdene, ta det hele og fulle ansvar for de tilreisende fra ulike deler av verden som kom for å støtte opp om IS. For det andre er det viktig at også brutt på straffelovens bestemmelser om straff for bidrag til terror og terrororganisasjoner følges opp. For det tredje må også disse kvinnen og jentene få mulighet til å ta sin straff og ved det gjøre opp for seg.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken