Hoyre vil ta vare på Gropmarka - ikke bygge veg

Bjørgulv Noraberg avviser at Høyre kan tenke seg å bygge veg gjennom Gropmarka.

Bjørgulv Noraberg avviser at Høyre kan tenke seg å bygge veg gjennom Gropmarka.

Av
DEL

leserinnleggPer Enebo har i et leserinnlegg i GD for noen dager siden et – i all hovedsak – godt innlegg om betydningen av å ta vare på Lillehammer kommunes naturområder. Han legger særlig vekt på Nordseter, Sjusjøen og Gropmarka.

I all hovedsak støtter Høyre det han skriver, med ett klart unntak. Han skriver blant annet:

Det har, særlig med støtte fra Høyrepolitikere, vært arbeidet med å få til vegforbindelse mellom Nordseter og Hafjell gjennom Gropmarka. Det ville blitt en katastrofe for Gropmarka som naturområde! Hvor har han dette fra?

Jeg har tidligere svart på leserinnlegg fra Aps varaordførerkandidat Anders Brabrand, som har hevdet omtrent det samme som Enebo gjør nå.

Vi har programfestet at vi vil vurdere å bygge vei mellom Nordseter og Hafjell. En slik vei må gå lenger opp i fjellet dersom forbindelsen skal være god mellom Nordseter og Hafjell, ikke i Gropmarka. Trasévalg må vurderes nærmere, det er ikke noe man programfester.

Spørsmålet om en eventuell veg er et spørsmål som bør bli vurdert i forbindelse med den regionale planen for disse fjellområdene, som nå er under oppstart, i samarbeid mellom Ringsaker, Øyer og Lillehammer kommuner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags