Humorserien "Etaten" er stadig aktuell

For noen dager siden kunne vi lese om en kar som vil bo fast på hytta si på Nordseter, men  det ville ikke Lillehammer Kommune ha noe av, skriver innsenderen.

For noen dager siden kunne vi lese om en kar som vil bo fast på hytta si på Nordseter, men det ville ikke Lillehammer Kommune ha noe av, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Den gamle humorserien "Etaten", beskriver mer enn noen gang det offentlige byråkratiet, som folk flest må forholde seg til. I våre lokalmiljø i Gudbrandsdalen, har vi ferske eksempler på hva slags utfordringer "myndighetenes" tolkninger av Plan og Bygningsloven og det offentliges forpliktelser når det gjelder helse og omsorg kan føre til.

I avisa GD, har det vært flere gode oppslag og reportasjer om slike saker. For noen dager siden kunne vi lese om en kar som så gjerne ville bo fast på hytta si på Nordseter, men fy og fy, det skulle ifølge Lillehammer kommune det ikke bli noe av nei.

Så var det en familie i Øyer. De hadde fått en merkelig ide om at det kunne være fint og praktisk med en liten "gang" der de gikk inn i huset. Men nei, så enkelt var det nok ikke. Da var det organ som heter Norges vassdrags- og energidirektorat som sa stopp. Det kunne nemlig være et rasfarlig område, og et slik inngangsparti ville øke risikoen for ras. Men de hadde et forslag til en mulig løsning. Det gikk ut på å få en spesialkonsulent til å vurdere saken. Dette ville koste ca. 50.000 kroner, men det var likevel ingen sikkerhet for at prosjektet ville bli godkjent.

De fleste har vel fått med seg historien om utedassen som ville være til stor "hjelp" for en familie i distriktet. Og så var det miljøministeren som gikk inn for å rive denne eldgamle setra Vetlisetra.

Felles for disse sakene, er at det har vært delegasjoner av fagfolk og politikere på synfaring. Alt dette har skaffet arbeid for byråkrater, ordførere og politikere. Mye reising att og fram har det nok også blitt, sammen med vektlegging av et godt miljø for land og folk.

Bjørn Seielstad sr., Gausdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags