Hvor tar han det fra?

- 
Hvor tar han det fra, Øyvind Aamodt (Rødt)? spør Mads Furu (Ap).

- Hvor tar han det fra, Øyvind Aamodt (Rødt)? spør Mads Furu (Ap).

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Hvor tar han det fra, Øyvind Aamodt? I et innlegg på gd.no 28. august forsøker igjen Øyvind Aamodt fra partiet Rødt å fremstille det som om helse- og omsorgstjenestene i Lillehammer kommune gikk 80 millioner i underskudd i 2018. Klokelig nok henviser han ikke til noe faktagrunnlag for sin påstand, for det finnes nemlig bare én kilde til sannhet i denne saken. Det er kommuneregnskapet. Lesere av GDs debattspalte kan selv sjekke det om de vil. Det ligger på kommunens hjemmesider, og det er godkjent uten bemerkninger av revisor. Det er riktig at tjenestene hadde et overforbruk på 21,8 millioner kroner. Det er mye penger, men Aamodt har altså lagt på ikke mindre enn 366 % for virkelig å svartmale situasjonen.
Så skyter han videre, og hevder at Lillehammer kommune har kuttet 40 stillinger i tjenestene for eldre og pleietrengende. Sannheten er at siden 2015 har budsjettet for helse, omsorg og velferd økt fra 606 millioner til 720 millioner kroner. Det er altså en vekst på 4 år på nesten 19 %. Igjen oppfordrer jeg den oppvakte leser til å sjekke fakta. Tallene er hentet fra årsregnskapene i hhv 2015 og 2018, og de er tilgjengelige på kommunens hjemmesider. En budsjettvekst på over 100 millioner kroner henger dårlig sammen med kutt på 40 stillinger, eller hva?
Jeg sier ikke at alt er fint og flott i tjenestene våre, men jeg synes vi skylder befolkningen å tegne et så sannferdig bilde som mulig. Ikke minst skylder vi de ansatte, brukerne og de pårørende å ha en edruelig debatt om utfordringene i sektoren, samtidig som vi anerkjenner den gode jobben som gjøres hver eneste dag døgnet rundt i kommunene vår. Partiet Rødt er enig Arbeiderpartiets hovedsaker i dette valget. Helse, omsorg, barnehage og skole står øverst på lista. Da finner jeg det underlig at Aamodt velger denne tilnærmingen.

Mads Furu, Lillehammer Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken