Hvordan (ikke) løse de økonomiske utfordringene i Lillehammer kommune?

FORMANNSKAP: kommunedirektørens forslag om nytt dags- og sysselsettingssenter som skal opp til behandling i formannskapet 13. oktober gir en årlig kostnad på knappe 5 millioner kroner, men vil være dyrt på sikt, advarer innsenderen.

FORMANNSKAP: kommunedirektørens forslag om nytt dags- og sysselsettingssenter som skal opp til behandling i formannskapet 13. oktober gir en årlig kostnad på knappe 5 millioner kroner, men vil være dyrt på sikt, advarer innsenderen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Lillehammer kommune må bruke 120 millioner kroner mindre for å få balanse i 2021. Dette blir svært krevende. Både fordi beløpet er stort og fordi utfordringen må omsettes til praktisk handling. Jeg er særlig i tvil om kommunen evner det siste uti fra det faktiske behovet.

Et eksempel er kommunedirektørens forslag om nytt dags- og sysselsettingssenter som skal opp til behandling i formannskapet 13.10. Dette forslaget gir en årlig kostnad på knappe 5 millioner kroner. Med en kontraktsperiode på 15 år binder kommunen seg med dette til en kostnad på opp mot 74 millioner kroner. Dette er svært høye kostnader i lys av kommunens anstrengte økonomiske situasjon.

Men er det andre måter å løse dette på? Ja, kommunen har faktisk egne og ledige lokaler som kan benyttes, f.eks. Ekrom skole. Så er jeg klar over at Ekrom skole per i dag har lokaler som umiddelbart ikke er optimale, men jeg savner en kreativ og konstruktiv tilnærming til spørsmålet. For min del kan f.eks. gjerne noe av arealene legges ut for salg for å sikre økonomi til nødvendig opprustning av skolen til dag- og sysselsettingssenteret. Poenget mitt er at dette ikke synes å ha vært grundig nok vurdert, og at kommunen så langt ikke har evnet å se flere utfordringer i en nødvendig sammenheng.

Nå diskuteres det i stedet å selge skolen med tilhørende arealer. Det gir 30 mill. kroner kjapt inn i kommunekassa. På lengre sikt er imidlertid pengene tapt for alltid, og man overfører i realiteten de økonomiske problemene kommunen har over til andre brukergrupper. Men det er ikke for sent. Jeg oppfordrer formannskapet til å fatte en riktig beslutning i denne saken!

Øystein Lauen (SV), Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken