I enkelte saker er det riktig å benytte konsulentbistand. Det er det i sykehussaken

Av
DEL

leserinnlegg
Det er alltid vanskelig å prioritere, det være seg innen kommunal økonomi og i valget mellom ulike saker å fokusere på. Jeg tror likevel at de fleste i vår region er enig i at ny sykehusstruktur i Innlandet er den viktigste saken for Lillehammerregionen i år. Da må vi også være beredt på å bruke tid og midler for å lykkes i arbeidet.

Det er betimelig å alltid stille kritiske spørsmål ved kommunal pengebruk, slik enkelte innlegg i GD har gjort om at et kommunikasjonsbyrå er engasjert i sykehussaken av Lillehammer kommune. I enkelte saker er det likevel er riktig å benytte slik konsulentbistand. Det er det etter mitt skjønn i sykehussaken.

Vi må her ta i bruk alle de ulike virkemidler vi har til rådighet, det er nødvendig. Til denne historien hører også med at vi har kommuner rundt oss som er helt annerledes rigget enn oss til å drive arbeid i denne type prosesser - eksempelvis har Gjøvik både ordfører og varaordfører i heltidsstilling, og opposisjonsleder mulighet for frikjøp i 50 % stilling. På Lillehammer har vi kun ordfører i 100 % stilling, varaordfører har kun 30 % stilling, opposisjonsleder er ikke frikjøpt og kan da (teoretisk) kun arbeide med politikk ved siden av vanlig jobb.

Vi arbeider sammen i Lillehammerregionen for å sikre vårt sykehus som fortsatt akuttsykehus. Da må vi også ta ulike grep for å legge det beste grunnlag for å lykkes i vårt arbeid. Det er nå det gjelder.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags