Ikke skjell ut den du skal påvirke!

Det var enighet i posisjonen om å bygge ut Terrassen

Det var enighet i posisjonen om å bygge ut Terrassen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På gd.no (13/10) skriver Dag Winguist et innlegg om hvordan det jobbes politisk i Lillehammer kommune. Han skriver som om han er med i det daglige arbeidet i politikken, noe han ikke er.

Winguist gjør et nummer av at det er et knapt flertall for posisjonen. I de 20 årene jeg har sittet i kommunestyret har det vært knappe flertall. Jeg er glad for at vi har et mangfold av partier, det gir også mulighet for å jobbe konstruktivt i opposisjonen og posisjon. Jeg har jobbet begge steder og det går fint å påvirke, men det er dumt å begynne med å skjelle ut den du skal komme til enighet med.

Winquist skriver som om det er posisjonen, bestående av Ap,SV, MDG, V og KrF, med sin ene flertallsstemme som trumfer igjennom sin vilje i alle saker. Han skriver da som om opposisjon H,Sp, Rødt, PP, Frp, stemmer likt. Dvs han mener at Rødt, Høyre, PP, Frp og Sp fører samme politikk på Lillehammer. Selvfølgelig gjør de ikke det, det er stor forskjell på Rødt og Frp, også på Høyre og Sp i mange spørsmål.

I de to siste periodene (siden 2011) hvor det aller meste av det som Winquist sier har ødelagt økonomien er vedtatt, er vedtakene stort sett med 2/3 flertall og mer. Så alle blir hørt, men ikke alle står ved det. Det som er interessant er at i den perioden er det bare Høyre og Frp som ikke har vært i posisjon.

Det ligger i politikkens vesen å prøve å påvirke det som blir vedtatt. Det gjør også opposisjon ved å være konstruktiv, å komme tidlig på med forslag. I posisjonen er fem partier som diskuterer alle forslag, selvfølgelig er heller ikke vi enige i alt. I forrige kommunestyremøte stemte Venstre med Rødt i en sak hvor Ap, Frp og Høyre sikret flertall. I en annen sak støttet Venstre forslag fra Høyre hvor Ap, Sp og Rødt dannet flertallet, sånn er det i lokalpolitikken.

Til slutt; Winquist sier at jeg med mine 589 stemmer bak meg, trumfet gjennom utbygging av Terrassen. Det viser at han skriver uten kunnskap om det som skjer og har en annen agenda enn å skrive om det som er rett. Om han leser programmene til de andre partiene, vil ha se at det var bred enighet om Terrassen før vi gikk til valg. Det er sjelden noen stemmer imot sine program, om en ikke vil holde sine velgere for narr.

Terje Rønning, Lillehammer, kommunestyrerepr. (V)

239 stemmer = 10 promille

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags