Ikke tull med ting som fungerer ...

-  Dyrk det som fungerer, skriver Pål Høystad.

- Dyrk det som fungerer, skriver Pål Høystad. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Som utflytta ottvær så har jeg fått med meg det store engasjementet rundt en eventuell nedleggelse av Nortura anlegget på Otta. Engasjementet rundt dette gjør meg stolt av hjembygda mi, selv om jeg ikke har bodd der på 25 år.

Innspillene er mange, og spesielt dyrevelferd er brukt som et godt argument for å la anlegget på Otta bestå. Etter snart 30 års erfaring i detaljhandel, både på produsent- og detaljistleddet, har jeg kanskje en litt mer talltilnærming til dette. Jeg skjønner at Nortura må tjene penger for at de ulike anleggene skal kunne bestå og for at Nortura skal kunne bestå i fremtiden. Jeg ser også at anleggsstrukturen til Nortura er tyngre enn for konkurrentene. Nordfjord og Fatland har et nært og tett samarbeid med sine kunder, og kan nesten ses som en del av Rema 1000, Coop og Norgesgruppen. Selskapene er bygd opp i en annen tid en Nortura, og består av få men store anlegg.

Slik jeg har skjønt det, går anlegget på Otta veldig bra. Jeg har sett tall som 30–40 millkr i overskudd pr. år. Om disse tallene er riktige vet jeg ikke. Uansett så har jeg ikke sett noen fra Nortura avkrefte disse tallene, så trolig er tallene uansett veldig gode for anlegget. Resultatene for Nortura de senere årene har ikke vært så bra, og ut ifra dette må Otta anlegget være en god bidragsyter for et selskap som sliter.

Jeg har som sagt 30 års erfaring fra både produksjon/ leverandør leddet samt detaljistleddet. Jeg har åpnet avdelinger og lagt ned avdelinger, og sikkert gjort mine feil jeg som så mange andre. Det jeg etter hvert har lært, er at jeg tuller ikke med ting som fungerer. Otta anlegget virker på meg som noe som fungerer. Man klarer ikke å legge ned noe som fungerer å plassere det et annet sted. Ofte ser det slik ut i teorien, men teorien tar ikke hensyn til bedriftskultur og engasjement. Det tar også sjelden med seg de dyktige medarbeiderne over.

Så mitt ønske til Nortura-styret er at de ikke tar denne sjansen. Dyrk heller de tingene som fungerer. Gjør de det så har de et anlegg på Otta med motiverte, dyktige medarbeidere, og et engasjert lokalsamfunn som heier. Tar de derimot sjansen på å legge ned, har de ikke et anlegg på Otta som skaper resultater for Nortura i fremtiden …

Roy Høystad, Haugesund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags