Ingen flere kommunale millioner til World Cup

Av
DEL

leserinnlegg
Kommunedirektøren (tidligere rådmannen) i Lillehammer foreslår nå for kommunestyret at kommunen må punge ut ytterligere millioner for å arrangere World Cup i nordiske grener samt Raw Air framover. Kommunestyrets flertall har allerede vedtatt å gi 15,5 millioner i tilskudd til Olympiaparkens drift, samt 1,5 million som tilskudd til World Cup og Raw Air. Dette er tydeligvis ikke nok.

Kommunestyret vedtok også følgende i februar 2019: «Det forutsettes at Lillehammer kommune sitt økonomiske tilskudd videreføres innenfor de rammene som fremgår av økonomi- og handlingsplan 2019-2022.» Økonomiplanen ble vedtatt i desember 2019.
Allerede nå kommer altså forslag til større bevilgninger. Hvorfor det, når tidligere vedtak er klare? Og hvorfor det, når det økonomiske resultatet for 2019-arrangementene visstnok er bedre enn tidligere?
I kommunedirektørens begrunnelse til kommunestyret henvises det til tidligere vedtak om at Lillehammers næringsliv må komme på banen. Med rette, siden det er de som sitter igjen med alle de lokale inntektene fra disse arrangementene. Han henviser også til tidligere vedtak som krever at arrangementene må kunne drives «gjennom bærekraftige selskapsstrukturer».

I det endelige forslaget til vedtak er ikke næringslivet nevnt, mens kommunen forutsettes å betale enda flere millioner.
Vi mener kommunen må sette ned foten. 17 millioner tilskudd må være nok for 2020. Og 15,5 millioner må være nok for de neste år. Kommunen kan ikke prioritere skirenn og hopprenn heller enn velferdstjenester til befolkningen.

Øyvin Aamodt og Eva Marie Meling Mathisen, Rødt, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags