Interailbillett for Norge!

Av
DEL

leserinnlegg
Norge bør gjøre som Europa! Nå som nordmenn mer eller mindre er tvunget til å ta sommerferien her hjemme i Norge, mener vi det hadde vært lurt å tilby en slags interrailbillett for tog og buss i Norge. Med en nasjonal “loffe"-billett vil vi kunne opplevd hele Norge på en billig og miljøvennlig måte.

I dag koster det mer å ta toget mellom de store byene i Norge enn det koster å ta fly for samme strekning. Tog bør alltid være billigere enn fly. Med en nasjonal tog- og bussbillett til en rimelig pris, kan selv oss som er unge oppleve Norge uten å enten måtte fly eller blakke oss. Å kunne kjøpe en tidsbegrenset billett for alle togstrekninger her til lands ville gjort det enklere og billigere å reise miljøvennlig rundt denne spesielle sommeren. Vinn-vinn situasjon: reise trygt, ta godt hensyn til smittevern, rimelig og miljøvennlig!

Statsministeren anbefalte å se Norge "på biltur, til fots, med båt, tog eller fly". I den krisen vi opplever nå er det lett å glemme den større krisen kloden har - klimakrisen. Det er kjent at ulike transportmidler påvirker kloden vi bor på forskjellig; å fly fra Oslo til Bergen slipper ut minst 24 ganger så mange CO2-ekvivalenter sammenlignet med å ta tog.
Jeg gleder meg til sommeren og spesielt til å ha Norge for oss selv i en liten periode, slik at vi kan oppdage alt det har å by på. For å gjøre det på en måte som ikke gjør den andre krisen vanskeligere å fikse forventer vi at regjeringen hører på oss og gjør det billigere å velge det beste - nemlig buss og tog!

Daniel Bloch, fylkesleder i Grønn Ungdom Innlandet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags