«JA kommune» eller «Tja, men...» kommune?

Slik ser en Ja- kommune ut. (Innsendt bilde)

Slik ser en Ja- kommune ut. (Innsendt bilde) Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Øyer kommunestyre kan ikke vedta at folk skal bo i kommunen vår. Det vi derimot kan gjøre, er å føre en politikk som gjør at arbeidsplasser skapes, og næringslivet styrkes.

Muligheten til å få seg en jobb og gode velferdstjenester er en forutsetning for at folk skal ønske å bo i kommunen vår. Da trenger vi en innovativ kommune som er på tilbudssiden og som tørr å si JA. En god JA kommune er en kommune som er under kontinuerlig utvikling, som er endringsvillig, som gir forutsigbarhet for brukeren, som ser muligheter framfor hindringer, og som har en JA-holdning som sitter i ryggmargen på hele organisasjonen og preger holdningskulturen. Summen av alt dette er bygge- og bolyst. Bygge- og bolyst gir flere arbeidsplasser og mer skattepenger og statlige overføringer til gode tjenester.


Folk skal ikke bare jobbe et sted, de må trives også. Og der har vi et fortrinn framfor mange andre kommuner. Det er ikke alle kommuner kan lokke med et vakkert fjell, fantastisk flott alpinanlegg, langrennsløyper, to flotte bygdemiljøer, samt nærhet til by. Vi er heldige!
Nå vil sikkert skeptikerne til JA kommune si at «det får være nok nå» med hyttebyggingen og utvikling. Men tenk dere om litt og spør dere; hvor hadde vi vært uten hyttebygging og turister? Hvor mange av arbeidsplassene i kommunen er relatert til service, turisme og hyttebygging? Og alle hyttene som har «bygget ned fjellet vårt», er ikke de strengt tatt bygget på tur innpå det vakre fjellet vårt?
Det er takket være at vi har vært en framoverlent JA kommune i mange år og som har latt oss berike med denne utvikling. Men la oss da ikke bli en «Tja, men ...» kommune, eller i verste fall rygge inn i framtiden som en «Nei kommune»! Sikre Øyer kommune en framtid som «JA kommune» mandag 9. september.

Anne Aronsveen, 2.-kandidat Øyer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags