Ja til søndagsåpent

I Høyre ønsker vi oss et mangfoldig samfunn med plass til alle. Ikke et samfunn hvor noen bestemmer hva som er best for den enkelte, skriver Oddvar Møllerløkken.

I Høyre ønsker vi oss et mangfoldig samfunn med plass til alle. Ikke et samfunn hvor noen bestemmer hva som er best for den enkelte, skriver Oddvar Møllerløkken. Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Lillehammer Høyre ønsker søndagsåpne butikker i Lillehammer, for de butikkene som ønsker det. Det har vi gått til valg på, og det vil vi fortsette å arbeide for.

Søndagsåpne butikker fordi vi er opptatt av retten til å velge, at ikke andre skal velge for oss. Fordi vi er opptatt av et samfunn i utvikling. Fordi vi er opptatt av verdiskaping, og fordi vi er opptatt av at butikkene selv skal få bestemme.

Lillehammer AP ønsker ikke søndagsåpne butikker. De mener visst at vi kun skal være en fullverdig turistby kun seks dager i uka. De mener det har stor verdi at vi har én roligere dag i uka, som skal gi rom for familieliv og fellesskap. De vet altså hva som er best for oss. Denne dagen skal vi ha det hyggelig. De kaller det annerledesdagen. Det er best for oss på annerledesdagen at vi går på tur og koser oss. Ja, det er bedre for oss enn at vi går i butikken og handler, eller at noen som ønsker det kan arbeide. Hvordan vet de det på våre alles vegne?

Det er selvfølgelig slik at mange liker å bruke søndagen, og andre dager, til nettopp å gjøre andre ting enn å handle. Men, det er også veldig mange som ikke gjør det. Folk ønsker ulike ting.

Det handler om hva slags samfunn vi skal ha. I Høyre ønsker vi oss et mangfoldig samfunn med plass til alle. Ikke et samfunn hvor noen bestemmer hva som er best for den enkelte. Et mangfoldig samfunn handler i stor grad om retten til å velge, om retten til å gjøre egne valg i hverdag og helg, ikke at andre skal velge for oss.

Oddvar Møllerløkken, leder, Lillehammer Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags