Kjemp for sykehuset

Av
DEL

leserinnlegg
Et eventuelt nytt storsykehus for Innlandet har vært planlagt i nesten 20 år, og utallige millioner er brukt på dette planleggingsarbeidet. Hvor langt tid det ev. vil ta før et slikt storsykehus står klart, dersom det noen gang blir en realitet, vites ikke.

Imens tappes de eksisterende sykehusene i Oppland for ressurser. Denne gradvise innsparingen har pågått i mange år. Nå roper ansatte og pasienter varsku. Sykehuset på Lillehammer er satt så hardt under sparekniven og blir gradvis tappet for stillinger og oppgaver at det nesten er uforsvarlig.

Det sies at det skal spares til nytt storsykehus. Sittende styreleder sier at de ikke har annet valg enn å pålegge sykehusene å spare ytterligere. Jo, Anne Enger har et valg. Hun og hennes kolleger kan faktisk protestere og si at «Nå er det uforsvarlig å redusere driften ytterligere»!
Hva er viktigst? Penger eller innbyggerne i Oppland sine liv og helse?
Svaret på dette burde være enkelt også for sykehusledelsen og helseminister Høie.

Nå er det nok! Vi finner oss ikke i at våre lokalsykehus blir redusert og tilbudet rasert! Driften på Lillehammer sykehus og Granheim må opprettholdes på et forsvarlig og godt nivå som bokstavelig talt er levelig både for pasienter og ansatte. Distriktene må gis gode løsninger, og ikke holdes for narr med lovnader og løsninger som kanskje ser flotte ut på papiret men ikke er så mye verd i praksis.

Vi vil ikke sette våre liv på spill for at noen skal få realisert det luftslottet de kaller et felles nytt storsykehus for Innlandet. Vi vi ha gode helsetilbud her vi bor og det vil vi ha både nå og i framtiden.
Vi sier derfor klart NEI til ytterligere nedskjæringer på sykehuset vårt, nei til nedleggelser av sykehusene i Oppland og nei til et nytt felles storsykehus for Innlandet! Er du enig så bli med å kjempe for ditt lokale sykehus/helsetilbud nå.

Mona Bergh Brustad, Lillehammer, kommunestyrerepr. (Pensjonistpartiet)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags