Hanekamp i Oppland Fremskrittsparti

Harald Eivind Bakke (t.h.) presser Morten Ørsal Johansen i kampen om å bli toppkandidat for Oppland Frp.

Harald Eivind Bakke (t.h.) presser Morten Ørsal Johansen i kampen om å bli toppkandidat for Oppland Frp. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

KOMMENTAR 

Siv Jensens flokk i Oppland slåss så verbalfillene fyker etter. Politisk dannelse og etikette er ingen framherskende øvelse. Så er det heller ikke slikt som rekrutterer velgerne. De er tilsynelatende til stede uansett hvor bustete en nominasjon foregår.

Utfallet av lørdagens stortingsnominasjon er fortsatt uvisst. Rabalderet i Lillehammer Frp, med valg av nytt styre og nye utsendinger til nominasjonsmøtet, er et skremmeskudd for Morten Ørsal Johansen (52), Nordre Land.

Kanskje kan det likevel holde. 55 delegater, hvorav 38 fra 13 lokallag og 17 fra styret, tinggruppen og FpU, skal enten gi Johansen grunnlaget for en mulig tredje periode. Eller så blir det fylkesleder Harald Eivind Bakke (67), Gausdal, som nomineres som overgangsfigur inn i en ny fase for Oppland Frenskrittsparti.

Politisk og organisatorisk står Oppland Fremskrittspartiet svekket tilbake etter den bitre nominasjonskampen.

Bakromsaktivitet og utskjelling er uegnet til å skape mobilisering og begeistring i ethvert parti. Derfor må Frp også endre rutiner for hvordan nominasjonsarbeid skal foregå.

Klarer Morten Ørsal Johansen å berge plassen har han fått usedvanlige klare meldinger om å skjerpe egen innsats. Ryker han ut vet alle at Bakke blir en overgangsløsning.

Så får trøsten – eller begeistringen – ellers være at Frp-velgeres atferd i Oppland er mindre opptatt av feiden lørdag enn av hvordan Siv Jensen klarer å stagge det partiet oppfatter som urimelige krav fra Venstre og KrF.

Fremskrittspartiet sliter med å være noe annet enn et pragmatisk og forhandlingsvillig parti på linje med andre. Indre uro er slik sett et tegn på en image Frp ønsker å ha i politikken.

Les også: Frp-drama med et uvisst utfall

Hallvard Grotli

politisk redaktør i GD

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags