Vil slå sammen Øyer, Gausdal og Lillehammer

MOBILISERING: Snart 40 år gamle Oddvar Myhren Møllerløkken (hvit skjorte) er Lillehammer Høyres ordførerkandidat ved valget om et drøyt år. Han skal forsøke å bli partiets første ordfører, noe tidligere ordførerkandidater ikke lyktes med, f.v. Eivind Falk, Anne Lise Gjestvang og Jan M. Jansen.

MOBILISERING: Snart 40 år gamle Oddvar Myhren Møllerløkken (hvit skjorte) er Lillehammer Høyres ordførerkandidat ved valget om et drøyt år. Han skal forsøke å bli partiets første ordfører, noe tidligere ordførerkandidater ikke lyktes med, f.v. Eivind Falk, Anne Lise Gjestvang og Jan M. Jansen. Foto:

Av
DEL

KOMMENTAR
Lillehammer Høyres nyvalgte ordførerkandidat, Oddvar Myhren Møllerløkken (39) levner ingen tvil: I perioden 2019–2023 vil han ta initiativ til et arbeid for å slå sammen Lillehammer, Øyer og Gausdal til én kommune. På partiets nominasjonsmøte tirsdag kveld sa han til de 20 frammøtte medlemmene at det er en dialog i gang med Høyre i nabokommunene om hvordan de alt nå kan etablere et tettere samarbeid.

Han vet at hans parti må oppnå bedre resultater enn det partiet har klart på mange år for å bli et ordførerparti. Han vet også at det må etableres et samarbeid med andre partier for å holde Aps toppkandidat Ingunn Trosholmen unna ordførerkontoret. Det siste har han god tro på. Venstre mener han ligger an til å kunne bytte side etter valget neste år. Frp, KrF og Miljøpartiet De Grønne ser han også på som aktuelle samarbeidspartier.

Hallvard Grotli

Nominasjonen var unnagjort på to minutter. Nominasjonsmøtet var slutt etter 20 minutter. Før det annonserte Møllerløkken deler av det han mener bør være partiets ambisjon fram mot valget – og etter valget dersom Høyre bryter det han selv mener er en forbannelse for Høyre i Lillehammer; at partiet ikke makter å fravriste Arbeiderpartiet styringen av byen.

Høyres ordførerkandidat snakket glødende om at partiet skal utvikle "den beste politikken" for og i Lillehammer. Høyre skal "ha de beste løsningene". Og videre: "Lillehammer trenger et taktskifte". Vi skal sikkert også få høre mer til ordspillet: "Lillehammer skal ikke gå baklengs framover".

Morsomt og kreativt formulert. Og jeg ber Møllerløkken komme med ett eller flere eksempler på best politikk, beste løsninger og taktskifte:

– Det blir generelle formuleringer på dette tidspunktet. Vi står nå midt oppe i et programarbeid. Vi skal snu hver stein. Jeg kan ikke forskuttere politikken. Det skal vi komme tilbake til. Vi kan ikke bare komme tilbake med de samme grepene som før.

Møllerløkken erkjenner at måten han ordlegger seg på også kan forstås som en kritikk av sitt eget partis innsats fram til i dag.

– Ja, vi har vært for slappe. Du kan si det. Men hele Lillehammer-politikken har vært preget av det.

I nominasjonsmøtet og i samtalen med GD etterpå gjentok Møllerløkken behovet for å få fram større tilbud av næringsarealer. Og helt konkret blir han nå han tar til orde for å forlenge Industrigata fram til Hovemoen.

Også trafikkmønsteret i byen og byens sentrum må løses på annet vis enn i dag, mener Høyres ordførerkandidat. Med satsinger på 250 nye boenheter sør i byen, mens svært mange jobber nord i byen skaper en situasjon som er trafikalt krevende. Han antyder mulig stengning av Nymosvingen før Lilletorget og Møllerløkken er opptatt av i større grad å sikre elevers skoleveier.

– Er det behov for ytterligere endringer i skolestrukturen?

– Nei.

– Er det behov for endringer i helse- og omsorgsstrukturen?

– Nei. Ikke utover å sikre at kommunen kan tilby nok plasser av ulike tilbud.

Oddvar Møllerløkken har vært advokat i 14 år, opprinnelig Lillehammer-gutt fra Søre Ål, gift og har tre barn. Han er tidligere medlem av Frimurerlogen, men meldte seg ut i 2015. Det var ikke noe for meg, konstaterer han. Utmeldingen kom før han begynte å engasjere seg politisk.

– Jeg gleder meg til at Høyre kommer i posisjon. Det vil kreve hardt arbeid, og vi må være bevisste i våre valg. Vi må dessuten være villig til å prioritere.

Så gjentar Høyretoppen, for tida også leder i Lillehammer Høyre, at han og partiet har en plan: For framføring av E6 til og forbi Lillehammer innenfor tidsplanen, for utvikling og sikring av Lillehammer sykehus – og sannelig legger han til dobbeltsporet også: Vi har en plan og skal forløse den, sier han.

– Det blir en spennende valgkamp. Jeg gleder meg, forsikret han sine ivrige støttespillere i nominasjonsmøtet. Et av de mest fredelige partiet har hatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags