Mjøsen Skog på flyttefot

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KOMMENTAR
Hamar er svaret.
Men hva var spørsmålet?

Glommen Skog holder til i Elverum. Mjøsen Skog holder til i Lillehammer. Begge er tungvektere i norsk skogbruk, i skogbrukssamvirket og i distriktsnæringer.

130 ansatte, nær to milliarder kroner i omsetning og over 7.000 medlemmer (eiere), viser at her snakker vi om store verdier for Innlands-Norge.

Skogeierne i Innlandet vil gjøre som mange andre – slå seg sammen. Utredere har tenkt og deretter foreslått å gjøre som andre – flytte samtidig som man sentraliserer.

Derfor pekes det på Hamar. Ikke på Elverum eller Lillehammer. Ingen skal vinne framfor andre, heter det. Men må alle måtte tape?

Strategisk bør første punkt være ikke å flytte til Hamar. Jan Tore Sanner, som tidligere kommunalminister (H), la vekt på hvordan et sammenslått innland skal styrkes gjennom å ta hele distriktet i bruk. Nesten som en Sp-parole. «Alle» snakker om å fordele ut fra fylkeskommunen bare man først får sentralisert til Hamar.

Om privat sektor følger etter offentlig sektor, blir Innlandets praksis verre enn det Innlandet til nå har kritisert Staten for i Oslo.

Ubalansen ved å flytte «alt» til Hamar utfordrer Innlandet, Hamar selv og Mjøsen og Glommen. Landbruket har brukt å tenke strategisk. Er Hamar ment som neste steg på vegen til Oslo – sammen med Viken?

Hallvard Grotli 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags