Økt OL-interesse, er det selvsagt at Lillehammer er svaret?

TAKTSKIFTE må til: Lillehammer-ordfører Espen G. Johnsen (t.v.) og idrettspresident Tom Tvedt smiler, trass i en selvpålagt passivitet knyttet til arbeidet for et nytt vinter-OL til Norge.

TAKTSKIFTE må til: Lillehammer-ordfører Espen G. Johnsen (t.v.) og idrettspresident Tom Tvedt smiler, trass i en selvpålagt passivitet knyttet til arbeidet for et nytt vinter-OL til Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KOMMENTAR 

Over halvparten av landets idrettskretser ønsker seg et nytt vinter-OL til Norge.

Kretser i Nord-Norge, kretser i innlandsregionen og kretser i Oslo-regionen har vært på banen for å få til nasjonal mobilisering for et nytt vinter-OL.

Nå kommer kretsene i Telemark, Buskerud, Vestfold, Hordaland og Sogn og Fjordane etter med samme ønsker.

Hallvard Grotli 

Hvor er lederskapet i Norges idrettsforbund som knytter trådene og presenterer en samlet idrettsbevegelses OL-ønske overfor befolkning og politisk ledelse?

Hvor utålmodig må en grasrot innen idretten være for at president Tom Tvedt skal få hendene opp av bukselomma og vise lederskap?

Slik det nå foregår er det knapt å vente at NIF-ledelsen vil gjøre annet enn å si selvfølgeligheter og å ignorere kreative innspill i en Norge Rundt-versjon.

Bedre er det ikke med Lillehammers lederskap. Ordfører Espen G. Granberg tror åpenbart at flere idrettskretsers OL-interesse bare er pro forma markedsføringsutspill på vegne av egne kretser. Og at alle initiativ egentlig handler om å ville selge inn Lillehammer som spydspiss for et mulig nytt vinter-OL.

Kan det hende han forregner seg? Kan det hende han og Lillehammer en dag sitter der som Svarte-Per?

Den politiske kulturen i Lillehammer er åpenbart så korrekt og passiv at flere undrer seg på om byen har to rådmenn. Fortsetter det slik blir det politisk skifte om to år. Uten at det er lett å øyne hva som vil bli forskjellen.

Ordføreren fikk mandag en gavepakke. Den ble bare ikke pakket opp. Byen bør lene seg frampå, invitere alle kretser som ønsker seg OL til Norge, til Lillehammer. Byen bør ta initiativ, invitere NIF-ledelsen til byen, gjerne supplert med Gerhard Heiberg.

Slik kan Lillehammer umiddelbart også svare det politiske Norge. Som nok en gang repeterer det selvsagte; idretten må samle seg, idretten må mobilisere i fellesskap. Uten dette er en OL-tanke stein død.

Først med en mobilisering og et dokumentert lederskap er tida inne til å få testet ut det Heiberg mener nå preger IOC; ydmykhet, annerledeshet, nøkternhet, finansielt partnerskap. Et grunnlag for et «edruelig» vinter-OL.

Her kan Lillehammer også utgjøre en forskjell. Men det må vises – og bevises. Også for å oppnå andre idrettskretsers tillit og medvirkning.

Følgelig er det interessant med OL-utspill fra Telemark og Voss. Så skader det likevel ikke å ta tømmene for et mer «framoverlent» lederskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags