Skremmeskudd ga solid seier for Ørsal Johansen

FRP-TOPPENE I OPPLAND: Morten Ørsal Johansen (52) satser for fullt på en tredje periode på Stortinget. Ny vararepresentant etter Harald Eivind Bakke ble Silje Diserud (23) fra Nord-Aurdal, for tida jobbsøkende som ferdigutdannet polititjenestekvinne.

FRP-TOPPENE I OPPLAND: Morten Ørsal Johansen (52) satser for fullt på en tredje periode på Stortinget. Ny vararepresentant etter Harald Eivind Bakke ble Silje Diserud (23) fra Nord-Aurdal, for tida jobbsøkende som ferdigutdannet polititjenestekvinne. Foto:

Morten Ørsal Johansen levnet ingen tvil på nominasjonsmøtet lørdag. Han ville vinne, mobiliserte stort og ble belønnet med en overbevisende seier, 32–16 mot fylkesleder Harald Eivind Bakke.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

KOMMENTARHONNE: Striden i Oppland Frp holdt seg levende og aktiv helt til Frps nominasjonsmøte startet på Honne lørdag formiddag.

Derfor var det nervøs Ørsal Johansen som entret podiet. I uker på forhånd har det ikke manglet på signaler innad i eget parti om at hans tid som stortingspolitiker burde bli avløst av fylkeslederen fra Gausdal. Både fra flere lokallag og fra eget fylkesstyre lød det stemmer som ønsket avløsning.

Morten Ørsal Johansen leverte en meget energisk appell for sitt kandidatur. Rundt signalene «tillit» og «folk flest» kunne Johansen argumentere konkret og uangripelig.

For han har blitt sett, fått tillit og blitt plassert av partiledelsen som nestleder i Stortingets næringskomité. Og han kunne med flere eksempler nevne hvordan han forsøkte å fange opp henvendelser fra «vanlige folk». Der kort vei til makta kunne bidra til endringer.

Det var kort og godt en politiker som ville vinne. Og på sitt vis en Ørsal Johansen jeg sjelden har hørt så innbitt og rett på som på lørdag.

Hvorfor da alt dette bråket partiet har stelt i stand for seg selv?

Selvsagt skulle dette også forklares med media som støyskaper. Og det er ikke måte på hvilken idyll som nå preger partiet, skal vi tro Johansen og Bakke.

I sin appell argumenterte Bakke for det som har gitt næring til ønsket om å avløse Johansen. Det har handlet om å ta partiorganisasjon og lokallag mer på alvor. Skulle Bakke bli foretrukket lovte han å holde tett kontakt med partiet i Oppland. For det er dette som, ifølge Bakke, er grunnlaget for å lykkes med Frp-vekst i fylket.

På bakerste benk satt støttespillerne Tom Karlsen og Rune Fadum fra Lillehammer. Begge med knallharde budskap bak seg om alt rakkerskap som angivelig skal finnes i eget parti. De er nylig kastet fra sine posisjoner lokalt, men forsikrer at de ønsker å gjeninntre senere. Til full støtte for Johansen.

Lørdag 11. februar er det fylkesårsmøte. Da er flere på valg som nå ønsket å kaste Johansen. Kan hende er frykten for å miste en stortingsplass med på å redde utsatte posisjoner i fylkesstyret i den indre partiidyllens navn.

Valdres har tidligere fostret Hanne Blåfjelldal som talentfull Frp-politiker. Nå er en ny ung Frp-kvinne fra Valdres på veg opp til den rikspolitiske arenaen. 23 år gamle Silje Diserud fra Nord-Aurdal blir Johansens vararepresentant. Sammen med Sps andrekandidat, Marit K. Strand (24), Ø. Slidre og Aps Stine Renate Håheim, kan det bli et aktivt og ungt kvinnelag fra dette dalføret når varaplasser skal fylles på opplandsbenken.

Etter de to fremste kandidatetene ser Frp-lista slik ut:
3. Astrid Gaassand, Lillehammer. 4. Geir Fauchald, Ø. Toten. 5. Gunnar Schulz, Gran. 6. Mona Lillegård, Ringebu. 7. Svein Erik Sørensen, V. Toten. 8. Anne Røise, Gjøvik. 9. Tor Gaute Lien, Ø. Toten. 10. Tor Erling Sætre, N. Aurdal. 11. Aud Nerli Morken, S-Fron. 12. Harald Paulsen, N-Fron. 13. Kent Arntzen, Gran.

Hallvard Grotli

politisk redaktør i GD

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags