Pasientene som sykehusenes kunder

Hege Lundring (44) er Sykehuset Innlandets første divisjonsdirektør for den sammenslåtte divisjonen Gjøvik-Lillehammer. Hun varsler endringer og fokus på pasientene som sykehusets kunder.

Hege Lundring (44) er Sykehuset Innlandets første divisjonsdirektør for den sammenslåtte divisjonen Gjøvik-Lillehammer. Hun varsler endringer og fokus på pasientene som sykehusets kunder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KOMMENTAR 

Hege Lundrings (44) søknad som første fellessjef for sykehusene i Lillehammer og Gjøvik var ønsket. Derfor fikk hun et hint om dette, uten å ville bekrefte at signalet kom fra helseforetakets ledelse. Etter fristen for å søke kom søknaden.

Nå er Lundring i gang. Gynekolog av bakgrunn også hun. Slik som toppsjefen Alice Beathe Andersgaard.

Hallvard Grotli 

Den nye divisjonsdirektøren er godt skodd. Faglig, med masse relevant erfaring fra offentlig og privat virksomhet, og som tidligere leder. Fra ulike miljøer. Der utfordringene har vært å få til bedre samspill blant ansatte. Med det viktigste for øyet: Å se på pasienten som kunde.

Lundring lover å ta vare på Opplandspasienten. Det er riktig og klokt å starte der.

Lundring sier intet oppsiktsvekkende når hun – sett utenfra – minner om at Sykehuset Innlandet har hatt omdømme som mye kiving blant en rekke mindre sykehus. Men hun blir varsom med å trekke den logiske konklusjonen om at beskrivelsen er presis på grunn av mangelfullt tidligere lederskap. «Styret bestemmer!»

Nå skal Lundring lede på nye arenaer. Det blir endringer. I samspill og forankring. Fordi endringer er nødvendige. Fordi samspill som prosess er nødvendige. Hun snakker varmt for offentlige helsetjenester. Og vil gjerne ha Otta, Fagernes og Gran med som satellitter.

Men som for helseforetaket selv, hun vil vente med å trekke grensesnitt for fag og økonomi. Men har ideologien på plass for hvorfor å styrke primærhelsetjenesten. Det trenger pasientene. Det trenger sykehusene. og mer samarbeid må utvikles.

Slik som nyåpnet legevakt i Lillehammer er et uttrykk for. Knyttet til et sykehus som skal bli bedre i mange år framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags