Kommunal uforstand

Av
DEL

leserinnlegg
Jeg ble hentet av en taxi for noen uker siden. "Er det mulig å kjøre ut her nede?", sa han, og nikket nedover mot enden av en bratt bakke i nedre del av Vårsetergrenda.
"Jada", sa jeg. "Bare kjør ned, og til venstre, så kommer du ut i Blomsterbakken. Det er helt problemfritt".
Det gikk også helt problemfritt, men så sa jeg til sjåføren at her har kommunen planer om å lage en snuplass, slik at vi må kjøre opp igjen samme vei, i stedet for disse 30 korte meterne langs gang- og sykkelveien vi kjørte ut på nå.
"Det går da ikke an vinterstid" sa sjåføren, som altså er yrkessjåfør og nok vet det aller meste om hvordan det er å ta seg fram på vinterføre i bratte bakker som det veldig mye av her i Lillehammer.
Jeg har henvendt meg til kommunen flere ganger vedrørende dette. Der blir møtt enten med fraværende svar på brev, eller kommunal uforstand.
For nå har dem begynt. Nå har kommunen begynt å grave, og skal anlegge en snuplass helt nederst, bare fordi de mener vi ikke skal kjøre snaut 30 meter langs en gang- og sykkelvei hvor oversikten er, og har vært god både for gående, syklende og kjørende i nærmere 40 år.
Kommunen mener altså at vi skal tvinges å sause på med det vi har av motoreffekt for å komme opp bakken vi ganske så stille kan trille ned. Det blir altså dobbelt så mye trafikk, fram og tilbake, igjennom boligfeltet og forbi en lekeplass da man har tillatelse til å kjøre " til døra", men ikke tillatelse til å fortsette ned bakken med god kontroll og full oversikt.
Vi skal altså på idiotisk grunnlag tvinges til å kjøre opp denne bakken. Hørte jeg noen snakke om miljø, forurensing osv.?
Jeg mener det må være lov til å bruke hue til noe annet enn å skille øra.

Jan Paulsen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags