Kommunesammenslåing og feighet

Senterpartiet ønsker nærhet til folk der de bor.

Senterpartiet ønsker nærhet til folk der de bor. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Høyres ordførerkandidat i Lillehammer, Oddvar Møllerløkken, forteller oss at vi som ikke har kommunesammenslåing i Lillehammerregionen på agendaen i valgkampen er feige. Senterpartiet ønsker nærhet til folk der de bor. Vi ønsker ikke å gjøre vegen til servicetilbud, tjenesteyting og trygghet for bistand lengre for folk i utkantene enn den er i dag. Derimot er vi for et godt interkommunalt samarbeide på områder der det er naturlig.

Lillehammerregionen har allerede, og har i mange år hatt, et godt samarbeid over kommunegrensene. Vi kan i farten nevne avfallshåndtering, som har utviklet seg til en solid bedrift. Gjenvinning, resirkulering, biogass og stadig utvikling av klima og miljøvennlig avfallshåndtering er kjennemerket. Videre kan vi nevne interkommunal legevakt, felles landbrukskontor og kemnerkontor som en del andre svært vellykkede samarbeidstiltak.


Dagens regjering, med Høyre i spissen, er godt kjent for alle sine reformer, deriblant kommune- og regionreformen. Befolkningen stritter imot i svært mange tilfeller, men overkjøres av politisk maktdemonstrasjon.
Lillehammer Sp deler synspunktene til ordførerkandidatene for Ap og Sp i Øyer og Gausdal. Vi er også helt på linje med Ap`s Ingunn Trosholmen i synet på at det er uaktuelt å sette kommunesammenslåing på agendaen igjen så kort tid etter forrige runde i saken. En sammenslåing av kommunene i Lillehammerregionen, er en stor sak. Den berører hele befolkningen i området, og folket må få delta aktivt i beslutningen gjennom ei folkeavstemning.
Jeg vil også henvise til professor Noralv Veggeland på Høgskolen i Lillehammer. Han har uttalt at den norske reformen er inspirert av Danmark, som har slått sammen kommuner og regioner. Deres erfaringer er ensidig negative. Det styrker verken kommuneøkonomi eller demokratiet, men er et reformhysteri med forakt for identitet.

Ingunn Haavemoen, leder og 1. -kandidat Lillehammer Sp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags