Kulturen og avisa

Torunn M Eriksen

Torunn M Eriksen Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg

Vi er visst mange, mange som tenker og ønsker som Camilla Granlien & Co, som ser og er lei av ei avis som forholder seg lettvint og kunnskapsløst overfor kulturlivet. Mange av oss har rett og slett sagt opp abonnementet. For lenge siden.

Tenk om avisene deltok i kulturlivet og ikke ignorerte det?
Tenk om ledelsen i avisene hadde trodd på at solid og kunnskapsbasert formidling fra kulturlivet kan betale seg. Ja, da hadde avisene vært de kulturinstitusjonene de skal være.

Tenk om avisene i hovedstaden og aviser i store og små byer, tenk om avisa GD på Lillehammer la om, satsa, ansatte kulturjournalister og brukte de gode folkene de allerede har på kulturstoff.

Tenk om de gjorde en helomvending i det redaksjonelle arbeidet når det gjelder kulturfeltet, var nysgjerrig, var kritisk, undersøkte, dukka opp under prosessene, formulerte seg både i forhold til mennesker, fag, prosess og ferdig hendelse. Tenk om de tok jobben det er å se, sette seg inn i, skaffe oversikt over hele feltet, forstå, analysere, beskrive kulturliv og kulturaktørers aktivitet i et større perspektiv. Tenk om arbeidet med kulturstoffet ble lagt opp systematisk.

Tenk om ledelsen i avisene hadde gjort det. Lagt om. Mota seg opp. Trodd på at ikke bare idrettsstipend, men også solid og kunnskapsbasert formidling fra kulturlivet kan betale seg. Ja, da hadde avisene vært de kulturinstitusjonene de skal være.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags