La de små, de unge og hjelpetrengende vinne valget

Av
DEL

Leserinnlegg
Politikk handler faktisk om liv og død for noen. Om å kunne gi den hjelpen til de små og de svake, og naturen også, når de trenger det – slik at de får gode liv. Jeg hørte en mor si i forrige uke at hun hadde sett tre narkotikasalg i sentrum på tur til treffet vårt. Vi har mange innbyggere i Lillehammer som har det vanskelig og som strever, og som ikke opplever å få den hjelpen de trenger. Og antallet øker stadig.

Men i denne kommunestyreperioden hvor Ap, SV eller Venstre har sittet med all makt, har det ikke vært de hjelpetrengende og svake som har vært prioritert. Tvert imot. De har, med støtte av Høyre, heller prioritert Ungdoms-OL, Norges flotteste kino, LIMPI, Create, Kinareise, OL-jubileum, Terrasse og nedlegging av gode skoler, og bygging av ekstremt dyre skoler og institusjoner. Og de har vedtatt en sterkt ødeleggende, ulønnsom motorveg gjennom naturreservatet som vil koste 11 mrd. i bompenger.

Ap har forsøkt å finansiere lånefesten og elitepolitikken blant annet ved å kutte i 40,7 årsverk i omsorgen og i 31,3 lærerstillinger siden 2014. Men dette viste seg å ikke gi noen besparelse, bare ekstra kostnader. For når det allerede er knapt med bemanning og folk er utslitte, er de to siste tingene du skal gjøre, å omorganisere og å kutte enda mer.

Sykefraværet, bøtene og den økte vikarbruken eksploderte og koster om lag 80 mill. helsekroner i året, og derfor er kommuneøkonomien nå så dårlig at velferdstjenestene som er rangert på 403. plass i landet, ligger an til å bli enda dårligere.

Det er en skremmende tanke, men enda mer skremmende er det at Ap nekter å vedkjenne seg ansvaret og virkeligheten i valgkampen – selv om fakta kan dokumenteres til fulle, og ser ut til å tjene på det. De har en enorm oppslutning på 30 prosent som er ekstremt høyt i en kommune hvor så mange partier stiller med lister. Langt over landsgjennomsnitt.

Et konkret eksempel på hvor elitisert Ap er, var da det ble til gode 15 millioner av de 275 millioner (!) offentlige kronene etter ungdoms-OL. Framfor å bruke dem på å for eksempel fritidsklubber og sponsing av kostbar halleie for barneidrettslaga (tenk hvor mange vafler som må stekes for 15 millioner!), ble de satt av til fond for å bruke på framdyrking av framtidige unge toppidrettstalenter, altså de mest ressurssterke og privilegerte.

Ved å gå grundig gjennom og spare der vi kunne, fant Sp derimot ved budsjettbehandlinga for 2019 hele 26 mill. ekstra til lærerstillinger og 41 mill. ekstra til flere faste stillinger i pleie.

Vi finansierte det blant annet ved lånestopp (gir mindre driftsutgifter), og bruk av ostehøvel på byråkratiet på kommunehuset og i administrasjonen. Vi ønsker heller å vedlikeholde og renovere framfor å la bygg forfalle, for så å legge ned, rive og bygge nytt, slik Ap gjør. Vi mener dessuten vi fint kan greie oss med færre planer og utredninger.

Det er de små og svake som er taperne med Aps politikk. Ap er en ulv i fåreklær når det er valgkamp.

Og så lenge politisk redaktør i GD har lagt hodet på blokka og sagt at Ap får ordføreren, er det gått prestisje i at han skal få rett, er det ingen drahjelp fra den fjerde statsmakt for å få sannheten om Aps egentlige jeg, fram i lyset. Jeg håper og tror at velgerne gjennomskuer dette og lar naturen, de små og de hjelpetrengende i kommunen vår vinne valget.

Hilde Jorunn Hoven, Lillehammer, listekand. (Sp)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags