Læreplassgaranti

Anne-Marte Kolbjørnshus

Anne-Marte Kolbjørnshus Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Innlandet Arbeiderparti går til valg på å innføre læreplassgaranti i videregående opplæring, det innebærer at alle som fullfører og består vg2 skal få læreplass. Vi har en plan for hvordan vi skal få til dette.

Det krever et tett samarbeid med alle aktører i arbeidslivet. Vi må tettere på bedriftene og vi må ha flere læreplasser i offentlig sektor. Våre ordførerkandidater vil være med oss på å innfri dette løftet, så kommunevalget er også avgjørende for om vi skal lykkes. Flere læreplasser og heltidsstillinger i offentlig sektor er viktige løft vi er enige om i hele Arbeiderpartiet, fra det nasjonale til fylkesnivået og til kommunepartiene. Da klarer vi å få det til, fordi vi løfter i lag.

Vi må ha skoletilbud som er i samsvar med den kompetansen arbeidslivet selv etterspør, Arbeiderpartiet vil ikke være med på å bygge opp yrkesfagtilbud arbeidslivet selv mener de ikke kan gi en læreplass. Det er jo den berømte bjørnetjenesten, som kun gir knuste drømmer og tomme skoleplasser, og dét er ikke på linje med Arbeiderpartiet sin skolepolitikk. Vi skal lytte til bransjene og sørge for relevante gode opplæringstilbud, da utdanner vi ungdom til en læreplass og videre inn i yrkeslivet, ikke ut i arbeidsledighet. Da lykkes vi med innføring av læreplassgaranti.

Så er det også slik at vi ikke starter på bar bakke. Hedmark og Oppland fylkeskommuner formidler i dag stadig flere ut i lære, og det er bra. Det har vært et viktig løft for Arbeiderpartiet gjennom år, men nå skrur vi til et nytt hakk. Noen tar til orde for utredninger, men det blir for passivt! Vi aksepterer ikke at elever som velger et yrkesfag i verste fall ønsker å slutte etter to år, fordi de ikke får læreplass. Aldri om noen ville akseptert at elever på studiespesialisering fikk beskjed om at det tredje året måtte de krysse fingra for om de kunne ta, uavhenging av karakternivået. Da skal det heller ikke være slik om du velger et yrkesfag, det mener i alle fall vi i Arbeiderpartiet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags