Innlands-seier i Arbeiderpartiet?

NYTT og GAMMELT: Rune Støstad, Anita Ihle Steen og Jonas G. Støre med gammel distriktspolitikk i ny versjon.Foto: AP

NYTT og GAMMELT: Rune Støstad, Anita Ihle Steen og Jonas G. Støre med gammel distriktspolitikk i ny versjon.Foto: AP

DEL

GD MENER
Var det virkelig verdt
feiringen da Innlandet Arbeiderparti jublet for en angivelig ny distriktspolitikk i eget parti?

Partiet markerte debatten om distriktspolitikk på landsmøtet med en melding i 10 punkter. Av disse punktene er åtte kjent fra før, som tidligere Oppland Arbeiderparti sine profilsaker.

De tar for seg regionale utviklingsmidler, differensiert arbeidsgiveravgift, å desentralisere nye statlige arbeidsplasser, styrket kommuneøkonomi, jordbruk med satsing på små og store bruk, rovdyrpolitikk slik Stortinget har vedtatt, bruk av beiteressurser og prosjekter for reiseliv.

Oppland Ap har lenge ivret for bredbånd til alle. Nå vil partiet skjerpe kravet som en rettighet. Det siste punktet dreier seg kompensasjon til kommuner med mange fritidsinnbyggere. Til slike som Ringsaker og Nord-Fron.

Punktet er spennende – og krevende. Mange kommuner har ekstra utfordringer, enten det er turister eller pendlere som belaster tjenestene. Skal de samme kommunene si fra seg eiendomsskatten?

Det er med forventning vi skal følge Aps profilering av det som er en ny giv

Når distriktspolitikken omtales som ny, må dette forstås som at Arbeiderpartiet i Innlandet ikke tidligere har hatt støtte i eget parti for det man har kjempet for og gått til valg på i Oppland og Hedmark.

Det er oppsiktsvekkende. Kanskje Innlandet Arbeiderparti vil redegjøre for hvordan eget parti har stått i vegen for det mange i Innlandet har trodd var etablert Ap-politikk?

Flere satsingspunkter må konkretiseres. Ikke minst i landbrukspolitikken, en viktig næring i Innlandet. Partiets talsperson, Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset, gjør et solid arbeid for å reetablere Arbeiderpartiets landbrukspolitikk. I sterk kontrast til hvordan Jens Stoltenberg i sin tid forlot distriktsperspektivet.

Det er derfor med forventning vi fra Innlandet skal følge Arbeiderpartiets videre profilering av det som angivelig er en ny giv for distriktene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags