Hvorfor skal du få bli min arbeidsgiver? Spørsmålet avløser det velkjente: Hvorfor skal vi ansette deg?

NYE GREP: Nord-Fron lyser ut rekrutteringsstillinger. F.v. avd.leder Veronica Silliløkken, Ingvild S. Aasen, Eline Nyhus, personalsjef i Nord-Fron, Anita W. Heggestuen.

NYE GREP: Nord-Fron lyser ut rekrutteringsstillinger. F.v. avd.leder Veronica Silliløkken, Ingvild S. Aasen, Eline Nyhus, personalsjef i Nord-Fron, Anita W. Heggestuen. Foto:

DEL

GD MENER
Ingvild Sønsteli Aasen (21)
og Eline Nyhus (20) er i gang med sykepleiestudiet. De vet at fast jobb venter dem i Nord-Fron. Eksemplet er en god illustrasjon på hvordan kommunene må tenke og handle for å vinne fram i kampen om arbeidskraft. Den blir bare hardere med åra.

Nord-Fron kommune gjør som Lillehammer kommune og andre arbeidsgivere i offentlig og privat sektor: Framtidig arbeidskraft kapres allerede mens studentene er i utdanning. På dette viset får studenter lønn under utdanning, og arbeidsgivere får økt forutsigbarhet for tilgang av nødvendig arbeidskraft.

Metoden er velkjent i store deler av vårt arbeidsliv. Innen en rekke offentlige virksomheter har lønn under utdanning vært en velbrukt og effektiv måte å sikre nødvendig arbeidskraft. I privat sektor er det stor mangel på kvalifisert arbeidskraft.

Vi tar det for gitt at KS for lengst har utarbeidet en variert verktøykasse

Utdanningsmesser og egne rekrutterere har som jobb å sikre tilgangen av kvalifisert, framtidig arbeidskraft. Det nye nå er åpenbart at deler av vårt arbeidsliv noe sent «oppdager» bruk av ei effektiv verktøykasse.

Arbeidsgivere må i større grad oppsøke arbeidskraften enn at arbeidssøkere melder seg for potensielle arbeidsgivere.

Hvorfor skal du få bli min arbeidsgiver? Spørsmålet avløser det velkjente: Hvorfor skal vi ansette deg? Eksemplene fra stadig flere kommuner viser hvor viktig det er at kommunalt lederskap snur på etablerte prosedyrer.

Alle kommuner er med i interesseorganisasjonen KS. Vi tar det for gitt at KS for lengst har utarbeidet en variert verktøykasse for hvordan offentlig sektor skal vinne i kampen om arbeidskraft. Tradisjonelle lønnsforhandlinger er viktige, men ikke tilstrekkelig som grunnlag. Dette får vi dokumentert gang på gang.

Ingvild (21) og Eline (20) får kombinere studier og jobb: – Det er så godt å ha noe fast i ryggen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags