Kampen vi må vinne mot økt kriminalitet i arbeidslivet

OPPTRAPPING: Kjell Haugen i Arbeidstilsynet varlser flere kontroller - ukentlig og daglig.

OPPTRAPPING: Kjell Haugen i Arbeidstilsynet varlser flere kontroller - ukentlig og daglig.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER 

GD har i flere oppslag belyst kampen mot kriminalitet i arbeidslivet. År for år ser vi over alt i vårt land hvordan vi ikke har vært godt nok rustet til å bekjempe en kriminalitet som årlig koster samfunnet for flere titalls milliarder kroner. Kriminaliteten er som en kreftbyll som har fått et fotfeste ingen vil vedstå seg.

LO, NHO, Regjeringen, fylkeskommuner, kommuner, statlige etater av flere slag og seriøse bedrifter har for lengst våknet. Forsømt arbeid og innsats skal tas igjen.

Offentlige etater kjøper varer og tjenester for store milliardbeløp. Nå vedtas nye innkjøpsreglementer som skal hindre sosial dumping og ordnede arbeidsvilkår. Det bør være en prioritert arbeidsoppgave for KS å få dette snarest mulig på plass.

Også i vårt distrikt er mobiliseringen mot økt kriminalitet viktig

Samtidig har statlige etater organisert seg i et samarbeid vi tidligere ikke har hatt. Arbeidet har alt gitt resultater, men mye er fortsatt ugjort.

I privat sektor er det historier om hvordan ombud må utstyre seg med trygghetsalarmer for i å ivareta egen sikkerhet. Dette betyr at mange entreprenører og byggherrer ikke har god nok oversikt over hvem som tildeles kontrakter i byggemarkedet.

Det sier seg selv at her er det mye som må ryddes opp i.

Regiondirektør Kjell Haugen i Arbeidstilsynet varsler flere og bedre kontroller på byggeplasser, ukentlig og daglig. En offensiv er åpenbart på gang. Direktør Sverre Lindahl i NAV uttaler seg i samme retning.

Dette er positivt og viktig. Samtidig påhviler det også mediene et ansvar; å ha fokus på hva som foregår i vårt arbeidsliv. Det er viktig at vi alle får innblikk i hvordan useriøse aktører og kriminelle i arbeidslivet forsøker å vinne en kamp vi aldri kan gi etter på. Også i vårt distrikt er mobiliseringen mot økt kriminalitet viktig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags