Det er positivt at innbyggeres markedsmakt gjør noe med DNBs tyngdekraft

RETRETT: Banksjef Bjørn Warnaar i DnB gjenåpner nedlagt bankkontor på Otta.Foto: Asmund Hanslien

RETRETT: Banksjef Bjørn Warnaar i DnB gjenåpner nedlagt bankkontor på Otta.Foto: Asmund Hanslien

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

DNB gjør i løpet av et halvt år retrett nummer to og gjenåpner sitt nedlagte kontor på Otta. Retrett nummer én skjedde i vår, da banken gjeninnførte bruk av brevgiro.

Endringene skjer ikke først og fremst av omsorg for kundene. Endringene er nå som før uttrykk for omsorg for bedriftens ve og vel. Derfor er endringene meget interessante uttrykk for hva kundemakt kan bety anno 2018.

Hovedkonkurrenten, Sparebank 1 Gudbrandsdal har, ifølge banksjef Per Ivar Kleiven, kapret mange tusen nye kunder. Mange har åpenbart kommet fra DNB. Og når markedsmakt og inntjening forrykkes, må selvsagt også DNB ta rev i seilene. Forbrukere oppfordres jevnlig til å ta aktive valg. Når mange nok gjør det, og i samme retning, lar selv en storbank som DNB seg påvirke.

Tidligere har vi sett hvordan Sparebank 1 Lom og Skjåk rykket inn på Dombås da DNB trakk seg unna der. Likeledes hvordan Tolga Os Sparebank fylte tomrommet i Folldal, etter at daværende Sparebanken Hedmark trakk seg ut.

Lokal makt er et viktig signal til både offentlige og private leverandører

Dette viser hvordan lokal markedsmakt kan påvirke strukturelle endringer som store aktører mener er riktige. Lokal makt er et viktig signal til både offentlige og private leverandører. En slik kunnskap er det viktig å ha med seg før strukturendringer vedtas. I ettertid kan det bli krevende å vinne tilbake posisjoner som er tapt. Slik DNB nå vil prøve å oppnå både på Otta, som i Moelv.

Digitalisering er kommet for å bli, og den skal videreutvikles. Til noen formål er endringene hensiktsmessige og uovertrufne. Kompetanse om økonomisk drift, utvikling og inntjening trenger likevel å ha med seg verdien av å se og bli sett. I et slikt perspektiv er det oppsiktsvekkende og positivt at innbyggeres markedsmakt faktisk kan oppheve DnBs tyngdekraft og oppfatning av hva som er riktig tjenestetilbud.

Les også: DNB la ned på Otta og Moelv – nå angrer de litt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags