Samarbeid, ikke konflikt i Lillehammer

PÅ VENT: Får Gausdal Landhandleri nye naboer sørover? Lillehammer leter etter nye næringsarealer. Bildet viser utbyggingen i 2011.

PÅ VENT: Får Gausdal Landhandleri nye naboer sørover? Lillehammer leter etter nye næringsarealer. Bildet viser utbyggingen i 2011. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER 


Lillehammer er på leting. Utenfor sentrumsområdene leter kommunen etter næringsarealer. I sentrum leter kommunen etter forstandige løsninger på hva fortetting skal bety i praksis.

Torsdag bruker de folkevalgte i Planutvalget, «Utvalg for plan og samfunnsutvikling», tida til å se nærmere på begge deler. Hvordan lykkes i å frambringe nye næringsarealer? Hvordan lykkes med en fortetting som ikke ødelegger for byens særpreg og mange ulike bomiljøer?

GD har tidligere advart Arbeiderpartiet og Høyre mot å starte en ørkesløs prosess for å bygge ned dyrka jord i Nordre Ål.

Regjeringen, definitivt med Høyre som pådriver, roser seg selv for å redusere nedbyggingen av dyrka jord. Flere steder ser vi hvordan jordvern gradvis tas mer hensyn til.

Oppland Arbeiderparti vedtok i mars svært tydelige signaler om at partiet skal legge til grunn «et strengt jordvern».

Derfor må folkevalgte i Lillehammer velge en annen kurs enn å angripe grønne belter rundt byen.

Det er lov å bruke hodet. Folkevalgte skal forvalte ansvaret

Hovemoen rommer store potensielle næringsarealer. Mens grusforekomster tas ut, legges det til rette for framtidige næringsarealer, slik vi for lengst har sett med tidligere etableringer. Derfor er det positivt når Planutvalget går i dialog med grunneiere. Det er potensial for nye næringsarealer i dette området.

For fortettingen i byen er det mer som er uavklart. Hvem er advokat for å ivareta hensyn til sol, utsikt og bomiljø til etablert bebyggelse? Hvordan fase inn fortetting i høyden uten å overkjøre kvaliteter byen allerede har?

Debattene er mange. De er viktige. Derfor er det positivt at politikere etterspør nærmere orienteringer om hva som faktisk er i ferd med å skje. Sentrum i Lillehammer skal ikke være et museum uten nye impulser. Men det er lov å bruke hodet. Folkevalgte skal forvalte ansvaret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags