Vinstra er på rett spor

KRitikk: Vakkert er det ikke, men nå kommer planer som tar nye Vinstra vest i riktig retning.

KRitikk: Vakkert er det ikke, men nå kommer planer som tar nye Vinstra vest i riktig retning.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Byplanlegger i Arendal, Michael Fuller-Gee, mener Nord-Fron kommune er på rett veg med planleggingen av sentrumsområdet på vestsida. Etter kraftig vekst og utbygging i området rundt avkjøringen fra nye E6, er Nord-Fron kommune i gang med å planlegge tiltak for å korrigere kursen for utvikling av området.

Kritikken har handlet om mangel på uteområder og planer om tiltak for å skape liv rundt bygningene, i det som siden etableringen har framstått som et bilbasert og pregløst handelsområde.

E6 ga Vinstra muligheter til å gjøre et byks som handelssenter. E6-utbyggingen ble fulgt opp med nødvendige planer for rask vekst. Midtdalsbyen fikk en vekst først og fremst basert på utbyggeres premisser. Andre kvaliteter har vært underordnet den raske veksten. Kritikken fra folk som byplanleggeren i Arendal har vært viktig for å skape lokal bevissthet rundt dette, og for å bidra til tempo i arbeidet med å korrigere kursen.

Det som allerede ligger der, legger noen begrensninger på hva det er mulig å få til. Som Michael Fuller-Gee, vi liker tanken om å utvikle boområder for blanding av generasjoner. Ikke bare vil det bidra til å gi området liv. Det er også et viktig strategisk grep for å styrke Vinstra som skolested når Innlandet fylkeskommune setter i gang prosesser for å tilpasse skolestrukturen i ei framtid med fall i elevtallet. Konstruktiv kritikk åpner øynene for nye muligheter

Både kommuner og utbyggere har godt av å møte litt motstand undervegs i slike prosesser. Konstruktiv kritikk åpner øynene for nye muligheter. Det er derfor bra at kommunen involverer kritikeren fra Arendal i det videre arbeidet med det som kanskje er den viktigste sentrumsutviklingsplanen i Gudbrandsdalen på lang tid.

Les også: Byplanleggeren: – Det er håp for Vinstra. Absolutt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags