Tog-bløffen fra Høyre og Frp

SKANDALE: Statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) bruker milliarder som velgeragn.

SKANDALE: Statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) bruker milliarder som velgeragn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER 

Høyre og Fremskrittspartiet brukte milliardløfter til å lokke velgere til valgurnene ved valget i fjor høst. Utenom vanlige prosedyrer reiste partienes politikere landet rundt i god tid før valget for å smøre velgerne med veg- og baneløfter. «Lekkasjer» fortalte om tidenes satsinger.

Det er tverrpolitisk enighet om en storstilt satsing på veg og bane i vårt land. Men gang på gang har regjeringspartiene ignorert advarsler og kritiske spørsmål knyttet til gjennomføringsevnen. Det var overordnet å kaste blår i øynene på velgerne – koste hva det koste ville.

Les også: Opplandspolitikerne: Uakseptabelt å utsette InterCity

Høyre og Frp vant valget. Kanskje var det takket være nettopp skandalene forankret i systematisk bløff om milliardbruk man visste ikke var reell. En slik måte å drive politikk på svekker tilliten mellom politikere og velgere.

Det var åpenbart ikke uten grunn at Høyre og Fremskrittspartiet ble utfordret på evnen til å drive fram store prosjekter. Enhver kan prøve å tenke tanken om hva H/Frp ville ha sagt dersom disse partiene satt i opposisjon i en tilsvarende situasjon.

Nå vil regjeringspartiene skylde på Bane Nor. Noe med god grunn. Derfor gjenstår det å se hvordan H/Frp vil løse skandalen med brutte løfter. Dette inkluderer kritikken fra Bane Nor om manglende midler til å sette kraft i framdriften.

Les også: Dobbeltspor kunne spart Ole Christian for én måned i året på toget

Det er avgjørende for innlandsregionen at vi ikke havner langt bak i køen i videre framdrift. Framføring av dobbeltspor til Hamar vil være positivt også for områder nordover.

Så er det takket være godstransporten at vi kan håpe på å få utbedringer og krysningsspor både sør og nord for Lillehammer. I mellomtida er det ny E6 som realiseres.

Skandalen fra H/Frp må det ryddes opp i. Det er viktig for prosjekter – og for tilliten til politikerne

Les også: Lillehammer-ordføreren om Intercity-utsettelsen: – Stortingspresidenten lyver for Opplands befolkning

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags