Raske planer, ingen penger

PLAN: Samferdselsminister Jon G. Dale (Frp) vil ha enklere planprosesser, men sier lite om penger til bygging.

PLAN: Samferdselsminister Jon G. Dale (Frp) vil ha enklere planprosesser, men sier lite om penger til bygging.

DEL

gd mener 

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener han har funnet en raskere veg fram mot mer vegbygging på E6 fra Otta til Dovrefjell. Statsråden dropper en kostbar og tidkrevende utredningsfase, ved å gi unntak fra kravet om konseptvalgutredning og kvalitetssikring.

Dette er bra. Både konseptvalgutredning (KVU) og kvalitetssikring (KS1) er å betrakte som omveger i arbeidet med ny infrastruktur for samferdsel. Omveger tar tid, og omveger fordyrer.

For ordens skyld; en konseptvalgutredning er en faglig utredning av alternative måter å løse et behov på. Behovet for å bruke tid og penger på en slik utredning, er selvsagt ikke veldig stort der de fleste svar er åpenbare. Som på E6-strekningen Otta – Dovrefjell

Det gode ved samferdselsministerens melding, er viljen til å anrette en planprosess rasjonelt, både tidsmessig og kostnadsmessig. Det har vi stor sans for.

Vi registrerer tilløpet til jubel blant regjeringspartienes fylkesorganisasjoner. Fylkesleder for Venstre, Roger Granum, sier at tanken bak er å få fortgang i utbyggingsarbeidet. Det tror vi gjerne.

Komplekse planprosesser er ikke viktigste hinder for en tryggere og mer effektiv E6

Samtidig er det grunn til å peke på at det ikke er komplekse planprosesser som er viktigste hinder for en tryggere og mer effektiv E6 mellom Otta og Dovrefjell. Det er først og fremst penger og prioritering dette handler om.

Det er ikke satt av penger til formålet i overskuelig framtid. Det er derfor liten grunn til å juble før statsråden kommer med beskjed om at E6 i norddalen er prioritert i neste Nasjonal Transportplan for perioden 2022–2033. Forventningene bør ikke skrus altfor høyt før påbegynte prosjekter i distriktet er fullført. Kommer det ikke penger, er det nok av tid til å sysle med planer i alle fasonger ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags