Vingler fram til kraftfusjon?

HVA?: Fylkesordfører Even A. Hagen og vareordfører Aud Hove. Hva mener de? Hvorfor tviler de? Og hvorfor løfter de ikke debatten ut i det åpne rom,

HVA?: Fylkesordfører Even A. Hagen og vareordfører Aud Hove. Hva mener de? Hvorfor tviler de? Og hvorfor løfter de ikke debatten ut i det åpne rom,

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Styrene i Eidsiva Energi og Hafslund E-CO har kommet et godt stykke videre, og er enige om et avtaleutkast for sammenslåing av selskapene. Tirsdag orienterer konsernsjef Øistein Andresen i Eidsiva Energi AS fylkesutvalget i Oppland om prosessen for fusjon Hafslund E-CO og Eidsiva Energi. I det stille kommer denne fusjonen nærmere for hver dag som går.

Usikkerheten og tvilen fylkespolitikere tilkjennega tidlig i prosessen, burde ført til åpen og engasjert debatt om eierskapet til kraftressurser, om sentralisering og Oslo-styre. I stedet har dette blitt en stille prosess, praktisk talt uten motstand. Debatten om hvorvidt det i et Innlands-perspektiv er riktig å slå sammen Eidsiva Energi og Hafslunds E-CO, framstår enn så lenge som et sørgelig kjedelig kapittel regional, politisk historie.

De store politiske partiene har hatt sine årsmøter. Sp har vedtatt et nytt fylkestingsprogram med et rimelig klart budskap. Partiet ønsker ikke å selge ut eller fusjonere Eidsiva Energi, står det i det nye fylkestingsprogrammet. Programmet gjelder ikke før neste fylkestingsperiode. Går alt på skinner, vil fusjonen for lengst være avklart før neste fylkesting setter seg sammen, og dermed før det nye programmet trer i kraft.

Innlandet Ap har vedtatt å være imot salg av de norske kraftressursene til private og/eller utenlandske aktører, og at de er for å bevare våre kraftressurser. Samtidig avsto regionens største politiske verksted fra å berøre den dagsaktuelle debatten om Eidsiva. Det er, med andre ord og underlig nok, lite fokus på hva det er viktig å sitte igjen med av lokal innflytelse i framtida. Ved å unnlate å være konkrete, følger Innlandet Ap en sikker oppskrift på hvordan gjøre seg irrelevante. Det er trist for denne debatten spesielt, og det er trist for den regionale debatten generelt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags