Distriktsseier mot Frp-byråkratiet

Vant fram: Hans Kolden, adm.dir. i AS Eidefoss slipper å skille nett- og energidelen i selskapet. En seier!

Vant fram: Hans Kolden, adm.dir. i AS Eidefoss slipper å skille nett- og energidelen i selskapet. En seier!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER


Høyre/Frp-regjeringen, nå supplert med Venstre, tapte fredag en viktig votering i Stortinget. Opposisjonen, inkludert KrF, sluttet seg til Senterpartiet sitt forslag om å si et klart nei til forslaget om at energiselskap med færre enn 30.000 må skille ut nettdelen i egne selskaper.

Direktører i sju selskaper i Innlandet gikk ut og advarte mot Regjeringens forslag. Dette engasjementet føyde seg inn i rekken med tilsvarende advarsler fra andre kanter av landet.

Det er avgjort ikke hverdagskost at bedriftsledere for viktige lokale og regionale selskaper langer ut mot Regjeringens energipolitikk. Det må være til ettertanke for Høyre, Frp og Venstre i Oppland og Hedmark at deres politikk så markert settes til side.

Opposisjonens vedtak hindrer at Frp og Høyre får etablere et byråkrati vi ikke trenger. Vedtaket hindrer tapping av viktige arbeidsplasser i distriktene. Vedtaket hindrer oppkjøp og sentralisering av viktig aktivitet i distriktene. Vi ser gjerne fram til at regjeringspartiene lanserer denne saken som en fornyet kampsak ved neste års valg. Da får velgerne et godt innblikk i hva slags velsignet distriktspolitikk partiene forfekter.

Regjeringens forsøk på å endre dette punktet i energiloven ville ha ført til at norske vilkår ville blitt enda strengere enn praksis i EU. Derfor er behandlingen av denne saken et særdeles godt barometer for hvordan regjeringspartiene ønsker «å bygge landet».

Ingen er i tvil om at KrF sliter med å kappe livlina til regjeringspartiene. Men i sak etter sak ser vi nå hvordan opposisjonen overstyrer Regjeringens politikk. I praktisk viktig politikk tar KrF til orde mot forslag fra Regjeringen. Derfor framstår det mer og mer uvirkelig at nettopp KrF skal holde oss med en regjering som faktisk motarbeider det KrF kjemper for. Vedtaket hindrer at Frp og Høyre får etablere et byråkrati vi ikke trenger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags