Regjeringen svekker lokal kompetanse

DELING?: Hans Kolden er leder for både nett og energi i AS Eidefoss. Regjeringen foreslår at nettselskaper må skilles ut. Dette vil svekke norske, lokale kraftselskap, mener Kolden og hans kollegaer i andre kraftselskap.

DELING?: Hans Kolden er leder for både nett og energi i AS Eidefoss. Regjeringen foreslår at nettselskaper må skilles ut. Dette vil svekke norske, lokale kraftselskap, mener Kolden og hans kollegaer i andre kraftselskap.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER 

Vil Stortinget 16. mars følge Regjeringens forslag om at lokale kraftselskap skal måtte skille ut nettaktiviteten i egne selskap?

Et knippe daglige ledere i flere lokale og regionale energibedrifter advarer, og sier Regjeringens forslag vil svekke disse bedriftene. Konsekvensen kan bli at antall nettselskaper blir redusert, og dermed utsatt for oppkjøp. I neste omgang vil det bety svekkelse av kompetanse og arbeidsplasser ute i distriktene.

Erna Solberg besøker lørdag årsmøtet til lokale Høyrelag. Der er det godt mulig at statsministeren nok en gang snakker om det fornuftige – og selvsagte – at også innlandsregionen tar tak for å styrke kompetanse og næringsgrunnlag i innlandet.

I så fall bør kontrollspørsmålet handle om i hvilken grad Regjeringens politikk hemmer eller fremmer det uttalte mål om å styrke kompetansen i viktige bransjer.

Energibransjen er en av vårt lands viktige framtidsarenaer. Fylkeskommunene i Oppland og Hedmark bruker tid og innsats for å videreutvikle det som på våre kanter av landet bør være selvsagte fortrinn. Et slikt fortrinn er innlandet som energileverandør.

Ingen skal kunne anklage kraftdirektørene for å gå ærend for bestemte partier. De går ærend for de virksomheter de selv leder. Og som åpenbart har felles interesse av å samvirke med det som offentlige instanser i Innlandet jobber for å oppnå.

Rammebetingelser og forutsigbarhet er nøkkelord for all næringsaktivitet. Regjeringen, ved Olje- og energidepartementet, har fremmet forslag som har andre hensikter enn å ivareta lokale og regionale energiselskaper.

I møtet med regelverk fra Brussel, ønsker Regjeringen å overoppfylle Norges forpliktelser. Dette viser at Erna Solberg har en veg å gå før hun blir trodd på å kjempe for kompetanseutvikling i distriktene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags