Frps angiveri blir Solbergs problem

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER
Sylvi Listhaugs invitasjon
til norske lærere har fått tilsvar som fortjent. Lærerne avviser kontant å være lyttepost for myndighetene når det foreligger kunnskap om hvordan ferier og fravær fra skolen brukes av barn som har fått asyl i Norge. Spesielt dersom reiser går tilbake til land man har flyktet fra.

UDI behandler flere titalls saker der det foreligger mistanke om mulig feil status som asylsøker. Frp-statsråden antar åpenbart at det kan være grunnlag for å reise flere slike saker og ønsker lærere med som «lyttepost» for myndighetene.

Det bør ikke være noen grunn til å frykte for at lærerne skal gjøre som Listhaug inviterer til. For nok en gang sauser Frp-statsråden det til når hun forsøker å appellere til nordmenns rettsfølelse. Med en kime av angivelig gode hensikter lander hun politisk så politisk ukorrekt at både hun, Frp og Regjeringen hun deltar i, kommer i miskreditt.

I regjeringskvartalet og i Høyres Hus må man leve i kontant spenning for hva Listhaug kan komme til å finne på. Hennes siste utspill vil kanskje ikke svekke Frp i særlig grad. Men så framstår heller ikke Listhaug-effekten som noen drahjelp til økt Frp-tilslutning. Og for støttepartiene og for Høyre går Listhaug rundt som en konstant påminnelse om hvorfor velgerne ikke bør bidra til at hun bør få fortsette i regjering.

Høyres kunnskapsminister Torbjørn Røe tar avstand fra Listhaug. KrF-leder Knut Arild Hareide gjør det samme. Fra Venstre spriker signalene og Skei Grande kommer enda mer i klemme.

På mange områder i samfunnet oppfordres det til å vise mer omsorg og årvåkenhet for hverandre. Dette omfatter også forhold der det begås kriminalitet eller mistanke om slikt. Varsler-institutter utvikles og profesjonaliseres. Ingen trekker i tvil behov og berettigelse.

Så blir det likevel total skivebom når Frp-politikere forsøker å ta med seg en slik tenkning inn i måten å praktisere profesjonsutøvelse på. Rettssamfunnet trenger mindre av Frp-grumsets holdninger og mer av anstendighet og rettferdighet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags