Bare halv seier i førerkortsaken

Test: Eldre bilførere må inntil videre leve med en førerkortregime knapt noen politiker forsvarer.Ill.foto

Test: Eldre bilførere må inntil videre leve med en førerkortregime knapt noen politiker forsvarer.Ill.foto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

gd mener 

Regjeringspartiene avviser å skrote dagens ordning med obligatorisk helseattest for bilførere over 75 år uten ytterligere utredninger. En ordning som samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen selv har sagt ikke gjør trafikken tryggere, skal gjelde inntil Regjeringen har utredet en ny ordning.

Det finnes knapt en politiker som ikke har reagert på hvordan kravet om helseattest kombinert med en kognitiv test systematisk berøver mange eldre retten til å kjøre bil. Samferdselsministerens partifeller er intet unntak, snarere tvert imot. Denne uka hadde de en mulighet til å gjøre noe med det. De kunne støttet et forslag fra Sp og Ap som fjerner en aldersdiskriminerende ordning, men lot det være.

Dette betyr ikke at godt voksne gudbrandsdøler som har kjempet for endringer har tapt. Det er fortsatt bevegelse i saken, og det er åpenbart at det vil komme endringer som er et skritt i riktig retning. Det betyr likevel at den offentlige kverna maler meningsløst langsomt, og at eldre bilførere inntil videre fortsatt må innrette seg etter en ordning knapt noen politikere forsvarer.

Både samferdselsminister og helseminister har bedt sine fagetater gå løs på dette. Statsrådenes partifeller i Stortingets transportkomité mener det kan være fornuftig å fjerne dagens test av kognitive evner. De mener også det er viktig å unngå overreguleringer av samfunnsområder, og at det er lite hensiktsmessig at Norge skal ha et vanskeligere regelverk for førerkort for eldre enn våre naboland. Det er da noe ...

Viljen til å fjerne aldersdiskrimineringen sitter langt inne

Testen ingen forsvarer kunne vært fjernet med et pennestrøk! I stedet blir også denne en del av de vurderinger, utredninger og overlegninger byråkratiet skal gjøre på vegne av Regjeringen. Viljen til å fjerne aldersdiskrimineringen sitter langt inn

Les også: Førerkortkravet var et overgrep uten trafikksikkerhetseffekt

Les også: Trygg Trafikk bommer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags