Frp somler i førerkortsaken

HANDLING?: Frp vil slutte å plage eldre, men stemmer for fortsatt å gjøre det.

HANDLING?: Frp vil slutte å plage eldre, men stemmer for fortsatt å gjøre det. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER


– Nå må vi slutte å plage de eldre unødvendig. I distriktene er bilen ofte den eneste måten de eldre kan komme seg rundt, sier nestleder i Frp, Sylvi Listhaug, til VG. Hun mener de kognitive helsesjekkene av eldre som vil beholde førerkortet, bør skrotes.

Partiets samferdselspolitiske talsperson i Stortinget, Morten Stordalen, sier det samme. Partiets stortingsrepresentanter fra Innlandet har sagt det flere ganger. Det eneste Regjeringen har klart å komme opp med, er en bestilling til Vegdirektoratet og Helsedirektoratet, om å se på alternative ordninger.

Vi deler Listhaugs bekymring over hvordan eldre bilførere blir behandlet. Både Stordalen og Listhaug forventer at regjeringen fjerner den kognitive testen. Da Ap og Sp forsøkte å få Stortinget med på å skrote ordningen før sommerferien 2018, stemte Frp imot.

Ap og Sp forsøkte å få Stortinget med på å skrote ordningen i 2018. Frp stemte imot

Nå anbefaler Vegdirektoratet og Helsedirektoratet å heve aldersgrensen for demenstesten fra 75 til 80 år. Ikke så mye av hensyn til bilførerne det gjelder, men mest fordi det vil lette presset på fastlegene ...

Hvis ikke Listhaug nå stiver opp sin egen statsråd i denne saken, vil nye årsklasser av eldre bilførere utsettes for en test knapt noen mener er relevant for vurderingen av evnen til å ferdes i trafikken. Hvis Frp fortsatt skal kjøre i somlegir, mister noen urettmessige førerretten. Andre får fornyet tillit som bilførere, fordi testen de består ikke sier noe om hvordan de takler bilkjøring og trafikkforhold.

I førerkortsaken har Frp hatt en enestående sjanse til å bekrefte at det er samsvar mellom retorikk og politikk. Det må være ubehagelig å oppleve hvordan det faktisk er opposisjonen som har drevet fram en sak Frp-politikere har snakket høyt om veldig lenge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags