Det er ikke mulig å komme hatet til livs uten å snakke om på hvilke arenaer og i hvilke sammenhenger det dukker opp

Oppgjør: Biskop Solveig Fiske møter motbør fra Frp.

Oppgjør: Biskop Solveig Fiske møter motbør fra Frp.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Biskop Solveig Fiske høster både støtte og storm. I et debattinnlegg i GD tidligere denne uka, tok hun til orde for oppgjør med holdninger og språkbruk som river i stykker i stedet for å fremme gode verdier som respekt og samhold.

Anledningen var markeringen av terroren og massedrapene 22. juli 2011. Biskopen er forskrekket, sint og opprørt over å lese hva unge overlevende etter terroren på Utøya får av hatmeldinger.

Solveig Fiske reflekterer reaksjoner de fleste av oss har kjent på, både i forbindelse 22. juli-markringen og i andre sammenhenger. Biskopens debattartikkel er et forsvar for folkeskikk og anstendighet, samtidig som den er et forsvar av alle terrorofre som er påført en stor ekstrabelastning i form av hatmeldinger.

Fiske ber politikerne generelt, og Frp-politikere spesielt, være så voksne at de tar et oppgjør med kommunikasjonsformer som gir legitimitet til de holdningene og den språkbruken vi så i forbindelse med 22. juli i år. Ifølge Oppland Arbeiderblad vil Geir Fauchald, nestleder i Innlandet Frp, melde seg ut av statskirken som følge av biskopens utspill.

Forsøket på å framstå som offer kler partiet dårlig

Reaksjonen likner til forveksling den vi har sett i andre sammenhenger, når noen setter fingeren på Frps retorikk. Viljen til å se i hvilke sammenhenger hatmeldingene dukker opp, er fraværende. Forsøket på å framstå som offer kler partiet dårlig.

Fiske møter kritikken fra Frp ved å strekke ut en hånd, og inviterer partiet til samtale om temaet. En slik invitasjonen bør Frp takke ja til. Det er ikke mulig å komme hatet til livs uten å snakke om på hvilke arenaer og i hvilke sammenhenger det dukker opp. Det må også Frp erkjenne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags