Alpinbyer, hele året

Fart: Det skal bli mer fart i Hafjell sommerstid. Mer sommerfart trenger også andre alpinlandsbyer.

Fart: Det skal bli mer fart i Hafjell sommerstid. Mer sommerfart trenger også andre alpinlandsbyer.

DEL

gd mener 

Et nytt selskap skal gjøre Hafjell til noe mer enn en vinterdestinasjon. Det trenger Hafjell. Det trenger også andre alpindestinasjoner, der barmarksesonger først og frsmst handler om vedlikehold og lavt aktivitetsnivå.

Hafjell har et bedre utgangspunkt enn alle andre alpindestinasjoner. Hafjell er bynært, omlandet er pakket med kommersielle aktivitetstilbud og attraksjoner, og bymessig utbygde hytteområder ligger nært lite trafikerte fjell- og utmarksområder.

I den lyse årstida, står store deler av fritidsbebyggelsen ubrukt. Vintersportsstedene likner spøkelseslandsbyer. Det trengs trafikk for å forrente investeringer, og det trengs aktivitet for å skape flere helårs arbeidsplasser. Det trengs trafikk og lys i flere vinduer også for å forsvare det enorme arealforbruket slike utbygginger representerer.

Økt sommeraktivitet er ikke et anliggende bare for de som driver alpinanlegg. Sommerstengte fritidsboliger representerer et lite utnyttet potensial for lokalt næringsliv. Det bør være enklere å trekke til seg sommergjester som har stående sine ferdig oppredde senger, enn det er å bearbeide og trekke til seg andre gjester.

Les også: Nytt selskap skal gjøre Hafjell like viktig om sommeren som på vinteren

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags