Det blir ikke fred på Mysuseter

Konflikt: Bilveg eller skiløype vinterstid? Konflikten på Mysuseter er klassisk.Illustrasjonsfoto

Konflikt: Bilveg eller skiløype vinterstid? Konflikten på Mysuseter er klassisk.Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Det venter nye runder før det kommer en avklaring av hvorvidt et hytteveg på Mysuseter regulert til skiløype kan brøytes. Lagmannsretten har sendt saken tilbake til jordskifteretten. En konflikt med meget høy temperatur vil dermed fortsatt prege det som ellers er en stille del av Hytte-Norge.

Behovet for å kunne ta seg helt inn til hyttedøra med bil har slått inn for fullt mange steder. For noen er dette en forutsetning for å opprettholde helårsbruk av fritidsboligen. Det handler om hytteeiere som opplever en ny livssituasjon mange år etter at hytta ble bygget, men også om en ny generasjon hytteeiere som stiller andre krav enn hva som var vanlig da tidligere generasjoner bygde sine tilfluktssteder ved inngangen til flotte fjellområder.

Konflikten som gjelder Ulvangsvegen er klassisk, og gjenkjennelig fra andre områder. Brøyting av veg betyr at skiløyper må flyttes eller saneres. I de fleste sammenhenger er flytting både arbeids- og kostnadskrevende. Der flytting krever nye terrenginngrep, oppstår grunnlag for nye konflikter. Det som skiller akkurat denne konflikten fra andre, er at kommunen har forsøkt å beskytte skiløypene i en reguleringsplan. Det bør likevel uansett ikke være en kommunal oppgave å bekoste en ny løypetrase.

Konflikten som gjelder Ulvangsvegen er klassisk, og gjenkjennelig fra andre områder

Det er åpenbart vanskelig å løse konflikten om brøyting av Ulvangsvegen ved forhandlingsbordet. Det er trist for alle som føler seg direkte berørt. Det er trist også fordi andre kommuner, andre løypeforeninger og andre hytteeiere trenger noen gode eksempler på hvordan slike saker kan løses.

I tilfellet Ulvangsvegen er det dobbelt trist fordi det sitter hytteeiere i området på begge sider av bordet i konflikten. De går neppe en fredelig vinter i møte.

Les også: Brøytekaos i Rondane

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags