Listhaug ut av regjeringsarbeidet

LÆRING?: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Stockholm for å lære om erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere. Hennes provokasjoner sender henne ut av framtidig regjeringsarbeid.

LÆRING?: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Stockholm for å lære om erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere. Hennes provokasjoner sender henne ut av framtidig regjeringsarbeid. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GD MENER
Frp-statsråd Sylvi Listhaugs inntreden i valgkampen er i ferd med å bli en joker for valgutfallet og hva slags partisamarbeid vi kan få. Et annonsert besøk til Sverige mindre enn to uker før stortingsvalget, har skap kaos på borgerlig side.

La Listhaug drive på, uavhengig av hva som er H/Frp-regjeringens politikk. Dette har framstått som et frikort utstedt av statsminister Erna Solberg. Men nå er nok åpenbart nok. Tirsdag kom en utvetydig advarsel fra regjeringssjefen om at Listhaug må passe på hva hun driver med.

Listhaug ypper til strid der folk flest ellers ville ha forsøkt å forene kreftene i innvandrings- og integreringsdebatten. Derfor har anstendighetsnivået i Høyre blitt så sterkt utfordret at Erna Solberg har blitt tvunget til å ta tak i egen statsråd.

I sin tid demonstrerte SV-politikere mot egen regjering utenfor Stortinget. Det er for småtteri å regne når Frp-statsråden åpenlyst utfordrer sin egen sjef og regjeringsmakker Høyre.

Det er befriende når tidligere Frp-representant Jan Erik Fåne tar et oppgjør med Listhaug. Forhåpentligvis er han ikke alene innad i Frp om å gjøre det. Listhaug svarer med samme type nedlatenhet vi er blitt vant til gjennom flere år. Og KrF og Venstre får en ny påminnelse om hvorfor Frp etter årets valg er en uønsket samarbeidspartner.

Listhaug vil neppe endre holdning og atferd. Hun vil sikre seg selv og sitt parti maksimal oppmerksomhet. Hun utfordrer mer enn selv det Carl I. Hagen maktet i sin tid. Dette skaper en politisk situasjon der flere enn Jan Erik Fåne varsler stemmegivning som kan hindre dagens regjering i å fortsette.

Sveriges migrasjonsminister avlyste møtet med Listhaug. Dermed mistet Frp-statsråden anledningen til å blande Sverige inn i vår valgkamp. Samtidig går det mot slutten for Sylvi Listhaugs posisjon som sentral norsk politiker. Kanskje blir hun en dag leder i Frp. Men hun vil aldri mer bli å finne i en norsk regjering. Intet annet parti vil bidra til at hun får en slik situasjon. Korrigeringen fra Solberg blir stående igjen som et trist ettermæle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags